Първият ни олимпийски шампион по бокс няма пари за лечение

0

Първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов има нужда от народно обединение, за да живее, узна Zasada.

Досущ като властелина в този спорт Мохамед Али (Касиус Клей), бургаският боец е в менгемето на болестта паркинсон. При това в тежка фаза и нуждата от скъпи медикаменти и животоспасяващо лечение е крещяща, пише uniconbg.

георги костадинов

Пълно отърване от паркинсон няма, но има лечение с хапчета и възстановителни процедури, които могат да удължат живота за години напред.

Независимо, че държавата изплаща пожизнена пенсия на олимпийските шампиони, сумата не е достатъчна да покрие разходите. В определени периоди от годината те надхвърлят сумарно олимпийската и нормалната пенсия – за възраст.

Той не е от хората, които се молят за помощ в труден момент. Апелът за съпричастност е от негови колеги, роднини и не на последно място – приятели. Сред тях са доста арменци от Бургас като малцина знаят може би, че негов откривател е известния боксьор от арменски произход Каприел Каприелян-Капчо. 

Неотдавна Костадинов претърпя тежка операция на сърцето. Както се казва: спортът дава, но и взима в определена възраст.

Навръх националния празник тази година легендата закръгля 70-годишен юбилей. Животоспасяващият гонг вече е ударил, а 3 март е скоро. Може би е време за най-запомнящия подарък в живота му. Вече се сформира Инициативен комитет в негова подкрепа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече