„Левски“, ти си всичко за нас!“, сините фенове превзеха центъра на София

0

Стотици привърженици на футболния клуб Левски преминаха в шествие през центъра на София преди мача с ЦСКА-София.

Походът е под наслов „Левски, ти си всичко за нас“, а целта е да бъде подкрепен изправеният пред неясно финансово бъдеще отбор, съобщи БНР.

Привържениците на клуба се отправиха към Националния стадион „Васил Левски“, където от 14,45 ч. се играе дербито с ЦСКА-София.

Шествието, което е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите и съгласувано и разрешено от Столична община, преминава без инциденти.

Заради предстоящата днес футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА София на Националния стадион в столицата, от 8 часа до 17 ч. са забранени престоят и паркирането на моста пред стадиона. От 13.30 часа до края на мача ще е забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по улица „Ген. Гурко” и булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Драган Цанков”.
Заради мача на Левски и ЦСКА-София Столичната дирекция на вътрешните работи обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Б”, а привържениците на ПФК „ЦСКА София” – в секторите „В” и „Г”.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече