Кобрата сричал на английски пред полицията в Чикаго, пробвал да влезе в САЩ с по-евтина виза

0Кубрат Пулев стана за резил в САЩ, след като американските власти го депортираха от Чикаго към България. Кобрата опита да влезе на територията на страната за мача между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър, но го спипаха още на летище „О’Хара”, че пробва да се намъкне там с незаконна виза, уж като турист. Освен това се оказало, че не знае добре и английски език, за да се оправи. „Ай ем Кубрат Пулев, боксинг, мъни…”, нареждал нашенецът пред полицаите на аерогарата. Пулев беше отпратен към България по бързата процедура, а американците най-вероятно ще му бият черен печат в паспорта за следващите пет години,пише Уикенд.

Българи, работещи на летището в Чикаго твърдят, че Кобрата изпаднал в смешна ситуация пред американските полицаи на граничното гише. Тъй като

мениджърът му Ивайло Гоцев го нямало да превежда,

наложило се нашият сам да се обяснява пред властите. Пробвал на развален английски да каже кой е и за какво се бори. Само че се получила като онази история с Христо Стоичков и хитовете му „вертолейшън”, „сам таймс уин, сам таймс люн”. „Ай ем Кубрат Пулев, боксинг, Джошуа, мъни… Промоушън!”, сричал българинът в лицето на слисаните гранични служители. Това би трябвало да означава кой е той, както и че чака да се бие за световната титла с Антъни Джошуа и да печели пари.
Само че се оказало, че мераклията за световната титла няма нужната виза за подобни изпълнения на американска земя. Той представил виза тип „В”, която е туристическа и за бизнес-дела. Нейната цена е 160 долара. Само че по щатските закони, които Пулев и хората от екипа му би трябвало да знаят добре, че спортисти като него са длъжни да пътуват до САЩ с визи от клас „О” или „Р”. Особено за такива като Кобрата, който преди няма и година беше подведен по отговорност за

сексуален тормоз в аферата с Джени Суши,

изкара поправителен курс и името му присъства в списъците на граничните власти за подозрителни персони, с които трябва да се внимава.
По принцип виза „О” се издава на „лица с изключителни заложби”, за какъвто Пулев се бие в гърдите да е в професионалния бокс. Но дори и да не е чак толкова изключителен, Кубрат е трябвало да пътува поне с виза „Р”, от каквато се нуждаят „спортисти, артисти и изпълнители”. Въпросните документи струват 190 долара. Само че нашият пробвал с по-евтиния вариант от 160 долара, който в крайна сметка му излезе много скъпо. Охарчи се за самолета до Чикаго и назад, не успя да гледа мача, стана за смях пред всички. И е почти сигурно, че ще му праснат черен печат за поне пет години.
След като случаят се разчу, Кобрата първо пробва да заблуди хората, че уж нямало проблеми и са го пуснали да влезе в САЩ. Но всъщност е разправял това, след като го натирили да си ходи обратно с полет на турските авиолинии, и чакал смяната на самолета от Истанбул за София. В същото време обаче българи, работещи на летището, съобщиха за депортацията на боксьора в социалните мрежи. А след тях и властите в САЩ потвърдиха официално новината. След като беше разкрит,

Кубрат Пулев пробва да замаже скандала,

че уж нищо особено не се е случило.
Българската адвокатка Кристина Крилчев, която работи в Лас Вегас, обаче е на друго мнение. Според нея доскоро Кобрата е притежавал виза от по-скъпия клас, издадена още през 2015 г., докато придружавал бившето си гадже Андреа на турне в САЩ. Сега обаче опитал с по-евтиния вариант, и ударил на камък. Юристката също потвърди, че Пулев вероятно ще получи петгодишна забрана да влиза в Америка. Все пак законът дава вратичка, но боксьорът ще трябва всеки път да кандидатства за работна виза всеки път, когато му се налага да се бие в Щатите.
Случаят с Кубрат Пулев е същият като с фолкзвездата Деси Слава, която преди месец беше спряна да пътува за САЩ по същата причина.

Цицорестата блондинка има доживотна забрана

да ходи в Америка, след като я пипнаха преди време, че опитва да работи там с туристическа виза.
Това е втори голям скандал с Кобрата в САЩ, след като миналата пролет нашенецът награби да целува репортерката Джени Суши след мача си с румънеца Богдан Дину. Тогава спортните власти в щата Калифорния му отнеха лиценза, и задължиха Пулев да ходи на курсове срещу сексуалното малтретиране, докато не покаже, че се е поправил.

Пехливанинът тормозел персонала на „Белмекен” за щяло и нещяло ! От спортната база твърдят, че не си плащал за престоя, дават го на съд

Преди да замине за САЩ, откъдето го депортираха по бързата процедура, Кубрат Пулев се замеси в друг голям скандал. Той оплю шефовете на високопланинската база за спортна подготовка в „Белмекен”, че са зарязали обекта да се руши. Докато се подготвяше там за евентуалния мач срещу Антъни Джошуа, Кобрата изведнъж изригна: всичко горе се рушало, правели се фиктивни ремонти, обектът бил грохнал, шефовете не ставали.

Според ръководството на държавния спортен обект обаче, Пулев дълго време не е платил дълг от 5000 лева, и го погасил чак в навечерието на скандала. Освен това дължал още 3700 лева на дружеството „Национална спортна база” (НСБ), което държи обекта. Говори се, че ако не плати тези пари, ще бъде даден под съд от държавната фирма, иначе самото ръководство ще се окаже обвинено в безстопанственост.


„Можем да направим обосновано предположение, че именно настояването от страна на НСБ да погаси задълженията си е  провокирало реакцията на г-н Пулев в медийното пространство”, казаха от дружеството.


 „Уикенд” научи от свои източници, че на „Белмекен” всички отдавна били пропищели от прищевките на Кобрата.

„Няма по-дундуркан спортист от него в последните години”, заявяват оттам. Но въпреки всичко пехливанинът тормозел персонала за щяло и нещяло, а претенциите му нямали край. Един от проблемите например бил с прането. Боксьорът, който не е от най-бедните спортисти у нас, отказвал да плати някой лев на жената, която се занимавала с пералнята. Според него това му се дължало по право като на прочут български спортист.


Източници на Уикенд от „Белмекен” казват още, че Пулев се държал така, все едно обектът му е бащиния. Така например шофьорът му понякога също оставал да нощува там. Само че на аванта, тъй като Кобрата не смятал, че трябва да му плати спането.
Високопланинската база на Белмекен е обект с уникални условия за спортна подготовка. Строена е от екип начело с проф. Кръстьо Кръстев за олимпийските игри в Мексико-68. Доскоро и самият Пулев правеше четки, като разправяше пред тв-камерите: „Мога да се подготвя навсякъде по света, но тук, на Белмекен се чувствам най-добре. Идваме за по 20 дни, веднъж или два пъти в годината. Не ми се слиза“.


В свое интервю Пулев намекна, че има данни за извършени финансови злоупотреби в спортната база в Белмекен. „Ресторантът е освежен за 400 00 лева, а е можело да се ремонтира и за 100 000”, подметна той. И изрази разочарованието си, че Любо Ганев не го е подкрепил в избухналия спор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече