Добрата новина! Вдигат Шумахер на крака с уникална операция

0

Михаел Шумахер може отново да стъпи на краката си, 6 години след зловещия инцидент, който го прикова на легло, узна zasada.

Доктор Филип Менаше, светило в медицинската хирургия, не крие, че е обнадежден за състоянието на пилота. Именно той ще направи изключително сложна и новаторска операция, която може да изправи Шуми на крака.

михаел шумахер

„Можем да възстановим напълно нервната му система. Ще вземем кръвоносни съдове от сърцето му и ще ги имплантираме в неговия мозък. Операцията е много рискована и никой не може да даде пълна гаранция за нейния успех“, обясни френският лекар, но не уточни кога ще се извърши сложната хирургическа интервенция.

Филип Менаше е известен с революционните си методи в медицината, които все още са експериментални, но показват обещаващи резултати.

Той ръководеше и процедурите по трансплантиране на стволови клетки, на които Шумахер се подложи през миналото лято в парижка клиника.

Менаше е кардиохирург със световна репутация на специалист по лечение на сърдечна недостатъчност с чужди клетки. През 2014 г. той става първият хирург, извършил трансплантация на чужди чужди стволови клетки в сърцето на пациент с инфаркт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече