5 принципа при избора на мъжки подаръци

0

Това е вид изкуство и трябва да имаш усет, ако искаш да създадеш радост и да затвърдиш близостта

Несъмнено изборът на подаръци е предизвикателство, независимо към кого са насочени те. Понякога е лесно да зарадваме децата, ако се придържаме към златното правило да им поднесем играчка или лакомство. И тогава обаче трябва да подходим индивидуално, защото не всички момченца обожават количките…

Въпросът става още по-сложен, когато целим да изненадаме порасналите представители на силния пол. С всеки жест ние демонстрираме отношението си към хората, а също така изпращаме послание за скритите ни подбуди и истинската ни същност.

Ако не вярвате в това твърдение на психолозите, опитайте да подарите за нечий празник нещо напълно неподходящо, което сте купили без да вложите никакъв замисъл… Или както се казва, да отбиете номера. Бъдете сигурни, че дълго ще си спомнят за вас, но изобщо не в онзи приятен смисъл, за който се надявате.

Да подаряваш е изкуство и изисква повече старание, защото както звучи една максима – с добре подбран подарък може да поправиш дори непоправимото.

За да се приближите максимално до целта си, следвайте тези 5 принципа при покупката на мъжки подаръци:

  • Не обезценявайте скъпите вещи

Ако сте се насочили към скъпа бутилка вино например, не бихте могли да си позволите да добавите пластмасови чаши към него, за да се получи функционален комплект. Ето защо, когато ризата е класна и с висока стойност, изкушението да я комбинираме с евтина вратовръзка, е изключително рисковано.

Правилното решение е да се придържате към по-малкото, защото често то е по-ценно, отколкото ако се опитвате да внушите, че сте пазарували с широки пръсти.

  • Емоциите преди всичко

Знаете, че има мъже, които разполагат с възможности и реално нямат потребност от някакъв подарък – просто защото те ще си го купят, когато преценят, или вече са го сторили. А какво ви остава да направите, освен да се погрижите за някое различно преживяване?

Посещението на събитие, концерт на любим изпълнител, съвместно пътуване са отлични идеи в този случай. Не бъдете скучни и предизвикайте усмивки в получателя!

  • Ваучерите са винаги полезни

Дори да е ваучер за елитна компания, която се занимава с изработка на сладкарски изделия, този вариант винаги ще предизвика одобрение. Така давате свобода на отсрещния, като същевременно му показвате, че познавате предпочитанията му. Със сигурност ще бъде полезно, далеч повече от подарък, избран набързо и в движение, колкото да имаме нещо под ръка.

  • Бъдете другия

Погледнете на даровете през очите на другия. Лесно е да се попитате какво искате самите вие, но отговорът може да не съвпада с очакванията на човека, който има повод. Ако се налага консултирайте се с негови близки, които вече са запознати с вкусовете и желанията му, но не бъдете прекалено самоуверени в действията си, ако стреляте на тъмно.

  • Предизвикайте възхита от пръв поглед

Нали не сте пропуснали да заложите на добрата опаковка? Ритуалът на подаряването включва и нея. Немислимо е да проявите небрежност и да подадете нещо в найлонова торбичка или без грижливо оформена и красива обвивка. Картичката с пожелания за съответния повод е финалният щрих, който също не бива да липсва, за да сте сигурни, че ще постигнете максимално празничен ефект.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече