Пиянски скандал в ЦСКА след победата над Базел

0

Пиянски скандал гръмна в ЦСКА след пробива в Европа, узна Zasada.

Футболистите отпразнували победата над „Базел” (3:1) в Швейцария и влизането в групите на Лига Европа с мощен запой до разсъмване, научи „Уикенд” от източник в червения лагер. На всичкото отгоре играчите били изловени в разгара на гуляя от сина на баш боса Гриша Ганчев – Данаил, който за назидание отказал да им плати разпивката.

цска базел

Футболистите решили на своя глава да полеят успеха след мача, без дори да питат ръководството и треньора Стамен Белчев. Дръзката идея дошла, тъй като собственикът Гриша Ганчев не дойде с отбора в Швейцария и на играчите им било широко около врата. Според нашият източник, панаирът започнал след полунощ в лоби бара на хотела, където играчите вдигали шумни наздравици.

Всичките цесекари били на голям кеф от успеха и на никого не му пукало за следващия мач срещу „Етър” от Първа лига, няма и три дни по-късно.

По едно време с чашите в ръце ги хванал директорът Пламен Марков, който обаче само вдигнал рамене. За него се знае, че не може да си скара дори на кучето си, затова никой не се стреснал от присъствието му. Марков си траел настрани и просто ги държал под око, за да не стане някой сакатлък. Стамен Белчев пък се скрил в стаята си с аргумента, че му се спи. Към два часа след полунощ в разгара на гюрултията изневиделица цъфнал Данаил Ганчев, който в отсъствието на баща си се явява водач на цялата делегация. Предполага се, че Пламен Марков му е подшушнал за пияната тумба. Шефският син веднага разтурил седянката и наредил всички да се прибират по стаите.

„И аз се радвам, ама вижте кое време е. Айде по леглата, в неделя имаме мач!”, възмутено нареждал като даскалица на училищен лагер малкият Ганчев. Циркът станал още по-голям минути по-късно, когато от персонала извадили сметката с въпрос кой ще я плаща. Както обикновено, футболистите се огледали в шефа, за да им покрие масрафа. Ядосаният Данаил Ганчев обаче им казал сами да се оправят. „Аз на пияни футболисти сметките няма да плащам!

Кой каквото е пил, да си го оправя”, сопнал се шефският син.
Знае се, че по принцип малкият Ганчев поема харчовете за организирани събирания на футболистите. Неведнъж се е случвало отборът да вечеря заедно за сплотяване на колектива. Тогава Данаил плащал сметката, но винаги с карта. Понякога обаче забравял да остави бакшиш на сервитьорите.
Цесекарският запой в Базел обаче не приключил дотук. Някои от играчите наистина си легнали да спят, а другата част от тайфата продължила алкохолния маратон из местни барове. Там футболистите окончателно се натаралянкали и откарали до 5,30 сутринта. Чак на разсъмване пияни на мотики и вонящи на бъчва се прибрали обратно в хотела.

Така след големия успех в Европа червените набързо успяха да оцапат пейзажа. Два дни по-късно командата на Стамен Белчев едва се влачеше по терена и с триста зора измъкна равенство 2:2 във Велико Търново срещу последния в първенството „Етър”, който преди това все още дори не бе спечелил точка. Това се оказа поредният гаф, който отдалечи червените от лидерите „Локомотив” (Пд) и „Лудогорец”. Въпреки влизането в Лига Европа феновете хич не са очаровани от представянето в първенството и отсега се вайкат, че за десета поредна година титлата ще отиде при „Лудогорец“ в Разград.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече