Изхвърлят Левски от първа лига? (Отборът пак не си плащал данъците)

0

„Левски“ е спрял да си плаща данъците по споразумението с НАП, според което сините трябваше всеки месец да внасят по 143 000 лева в хазната, узна Zasada.

Те дължат около 5 милиона лева, и имаха договор с приходната агенция. Само че от официалния отчет на клуба се вижда, че последно са внесли парите през август. За септември в НАП са постъпили няма и 10 хилядарки, най-вероятно удържани от запорирани банкови сметки.

Проблемът е деликатен, тъй като дори при една липсваща вноска договорът се анулира и цялата сума става изискуема веднага. А „Левски“ няма пукнат лев, и е твърде възможно при тази ситуация да бъде изхвърлен от Първа лига. Знае се, че сините искаха наскоро среща с НАП, за да подписват ново споразумение. Едва ли обаче от агенцията ще се навият, тъй като срещу подобен компромис ще ревнат други данъкоплатци. И най-вече привържениците на ЦСКА, тъй като през 2008 г. за неплатени 800 000 лв. данъци червеният отбор беше изхвърлен от участие в Шампионската лига, а мястото му зае именно „Левски“.

Както е известно, на „Герена“ царства голяма мизерия, а футболистите чакат заплатите си с месеци. Собственикът Наско Сираков и директорът Павел Колев разправят, че търсели спонсори. Засега обаче удрят на камък, а опасността от фалит на „Левски“ става все по-голяма, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече