Хубчев мъсти на Наско Сираков за смяната си

0

Словенецът Славиша Стоянович бе представен като новия треньор на „Левски”, без да е назначен официално, узна Zasada.

До конфузното положение се стигна заради бившия наставник Петър Хубчев, който на хартия все още е част от клуба, понеже няма как да го уволнят и да му платят дължимото обезщетение. Така злопаметният Хубси си отмъщавал на боса Наско Сираков, който го разкара това лято след смяната на собствеността в „Левски”.  

Изгонването на 56-годишния Петър Хубчев през юни не минало без скандал между него и Наско Сираков. Треньорът толкова се разлютил, че дори не отишъл на „Герена“ да си каже довиждане с играчите, каквато е традицията в подобни случаи.

Хубчев минава за темерут №1 във футбола и за него се знае, че е доста злопаметен. Твърди се, че спецът от село Гложене се чувствал обиден и предаден от Сирака, затова го е нарочил за Юда и му прави сечено. Макар двамата да не са първи приятели, поне си имаха уважението като бивши съотборници в „Левски” и националния отбор. „Хубчев пече Наско на шиш, задето му заби нож в гърба”, коментира се в синия лагер.  

Масло в огъня налял и бившия шеф на БФС Борислав Михайлов, чиито син Николай пази в „Левски”. Бобката увещавал Сираков да остави отрочето му в отбора, напук на нежеланието на Хубчев. Наско изпаднал в сложна ситуация, но в крайна сметка взел страната на Михайлови, тъй като с Боби са по-близки още от 80-те години като съотборници в „Левски“.

Хубси се оплаквал, че още докато бил треньор на националния отбор, е получавал нареждания от Боби да вика сина му, че и непременно да го слага на вратата в някои мачове. Затова не искал да се разправя нито с бащата, нито с наследника му, а вече е намразил и самия Наско Сираков.

Иначе Хубчев не направи нищо като треньор на „Герена“, а в същото време припечели добри пари. Разбра се, че за възпитаника на германската школа са пръснати  600 000 лева. Месечната заплата на Хубси била 40 000 лева, а други над 30 хилядарки се поделяли между помощниците му. Така за една година бившият защитник от САЩ-94 е смъкнал 480 000 лева. А други 120 000 „Левски“ платил на БФС, за да му бъде прекратен договорът като треньор на националния отбор. Цялата тази финансова акция се случила по инициатива на директора Павел Колев.

След смяната на собствеността първата работа на Наско Сираков бе да махне Хубчев – не само заради огромните харчове по него, но и заради калпавата игра и лошите резултати на сините под негово ръководството.

Така обаче дойде по-голямата беля за изпадналия на ръба на фалита „Левски”. Вечно намръщеният треньор искал 300 000 лева, иначе отивал на съд във ФИФА. Както е известно, той подписа договора си с клуба, като използва германския си паспорт. Така спорът става международен, и ще се решава от световната футболна централа ФИФА.

Засега дотам все още не се стига, тъй като Сираков през ден обещава нов спонсор, който да налее пари в клуба и да се изчистят най-наложителните борчове.  Така докато на „Герена” не намерят 300 000 лева, за да платят формалния развод с Хубчев, новодошлия Славиша Стоянович няма как да бъде треньор на книга и ще трябва да му измислят друга длъжност, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече