Забъркаха Левски в измама за 150 000 евро

0

Затъналият във финансова криза футболен клуб „Левски” се оказа замесен в измама в Португалия с трансфера на защитника Нуно Рейш, узна Zasada.

Той беше купен през 2018 г. за 150 000 евро, само че парите от сделката не постъпили в предишния му отбор „Витория” (Сетубал), а в съмнителна банкова сметка в Кипър.

нуно рейш

Целта на схемата била да се избегнат плащания на данъци, заради които банковите сметки на „Витория” по онова време били запорирани.

Вместо това сумата била преведена в Кипър на частната сметка на Родолфо Вас, по онова време мениджър на клуба. Впоследствие парите били прехвърлени на друга сметка, и то чак в Чили. Самият Вас твърди, че сините от София дори не са платили цялата сума по трансфера, а по-малко. „Помолиха ме за тази услуга, тъй като банковите сметки на „Витория” бяха под запор. Не че е законно, но често се прави”, разяснява португалецът, срещу когото според местните медии вече се води разследване от полицията. Имало и други подобни сделки с футболисти.

„Левски” едва ли ще понесе някаква санкция, тъй като се явява само купувач. „Клубът, който продава футболиста, посочва банкова сметка, на която да се преведат парите. Оттам нататък купувачът не носи отговорност”, разясниха запознати с трансферния пазар на футболисти. От самия Рейш сините нямаха никаква файда, а португалецът си тръгна от „Герена” през април, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече