Акрапович побеснял срещу назначението на Пардю в ЦСКА

0

Назначението на известния англичанин Алън Пардю за технически директор на ЦСКА – София е довело до голямо напрежение в клуба, научи Zasada.

Прясно назначеният нов старши-треньор Бруно Акрапович побеснял, че са му докарали шеф на главата. Босненецът, който напусна скандално „Локомотив“ (Пд), си въобразявал, че ще получи пълни правомощия да коли и беси в отбора. Само че босът Гриша Ганчев го изиграл по много хитър начин.

В началото на ноември Бруно Акрапович си събра багажа от „Локомотив“ (Пд) и премина в ЦСКА – София буквално за един ден. Твърди се, че в преговорите преди това с Гриша Ганчев е поставил следното условие: главният мениджът Стойчо Стоилов да не му е шеф, и да не се бърка в работата с първия отбор.

Гришата обещал, че това ще стане, и Стоилов ще работи само по привличането на играчи. Които щели да бъдат взимани само след одобрението на Акрапович. Така босненецът си въобразил, че само той ще коли и беси.

Ганчев обаче не е вчерашен, а принципът „разделяй и владей“ му е от най-любимите. Затова решил да вземе някой световноизвестен специалист, и да го сложи за началник на Акрапович. „Беше обещал Стойчо Стоилов да не му е шеф, но за друг не е ставало въпрос“, коментират на „Армията“.

Така Гришата се спрял на Алън Пардю – голямо име в английския футбол, водил ред отбори във Висшата лига и избиран там за мениджър на годината. Връзката с 59-годишния британец направил бившия национал и футболен треньор Светослав Тодоров. Преди повече от десет години той игра при Пардю в „Чарлтън“, а след това двамата запазиха отлични отношения. През 2016 г. Светльо например посети тренировка на „Кристъл Палас“, където Пардю беше мениджър, и се видя с бившия си наставник. Сега именно Тодоров убедил англичанина, че е по-добре да дойде в София, вместо да стои без работа. В крайна сметка назначението на Алън Пардю беше обявено на 23 ноември.

Бруно Акрапович останал като ударен с мокър парцал от тази новина, но нямало какво да направи. Като треньор на „Локомотив“ (Пд) той наистина спечели два пъти Купата на България, но няма как да се мери с величие като Алън Пардю. Затова побеснял, но бил наясно, че на този етап трябва да си наляга парцалите. „Гришата няма как да остави Бруно да се разпорежда на „Армията“, както беше свикнал в Пловдив. Не му е в стила на работа“, коментират в клуба.

Още докато беше в „Литекс“, Ганчев обичаше да има повече началници, които да се дебнат един друг и да му докладват какви ги вършат останалите. Сега в ЦСКА – София става същото. Алън Пардю е технически директор и на книга ще отговаря за цялата организация в клуба. Разчитало се и да пласира футболисти в Англия чрез връзките си, както и да води играчи оттам на „Армията“. На ръководна позиция е и Данаил Ганчев, синът на Гришата. Стойчо Стоилов също има правомощия, макар и леко орязани. Директор на нещо се води и червената легенда Пламен Марков, както и бившият джудист от спортното училище в Ловеч Трифон Попов. Бруно Акрапович е старши-треньор. А над всички е баш шефът Гриша Ганчев.  
„Гришата направи двоен удар с привличането на Акрапович. Взе добър треньор, и същевременно предизвика криза в конкурентите от „Локомотив“ (Пд). Ако босненецът не се справи, Ганчев винаги може да му покаже вратата. И да вземе за нов треньор Светльо Тодоров, който ще работи в екип и с Алън Пардю, и с бившия си съотборник от „Литекс“ Стойчо Стоилов“, коментират още на „Армията“, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече