Коронавирус и инсулт довършиха Никола Спасов

0

Вирусът Ковид 19 взе първата си жертва в българския футбол, узна Zasada.

На 61 години почина известният треньор Никола Спасов. Кольо Мастиката, както го наричаха запалянковците, издъхна в болницата в Монтана. „Уикенд“ научи от негови близки, че специалистът буквално е трябвало да се моли за лечение и да вкара дори връзки, за да го приемат в болница, след като цяла седмица получавал категоричен отказ.

никола спасов

Когато дал положителен тест още на 6 ноември, Никола Спасов се видял в чудо. Като треньор на „Монтана“ той се надявал, че все пак ще се намери едно място за лечението му в градската болница. Оказало се обаче, че не искат да го приемат.

Работата била в това, че Спасов не се водел жител на Монтана, а на София. И по тази причина му казали да ходи да се лекува в столицата, понеже всички налични 140 легла в областния град били заети.
Футболният специалист обаче не се съгласил. Едно, че и в София местата не достигат, а хората ги разкарват с линейките нагоре-надолу.

И друго, че за да се прибере, трябвало да отседне при възрастни близки. Тъй като имало реален риск да ги зарази, треньорът преценил да остане в Монтана. „Няколко пъти е търсил за помощ кмета Златко Живков, но той или не е успял да го уреди да постъпи в болницата, или е подценил ситуацията. Чак когато пуснал по-големи връзки, му намерили място за лечение“, разказа пред „Уикенд“ негов познат.

Първоначално лечението уж вървяло добре. В разговор със свои близки Никола Спасов казвал, че очаква съвсем скоро да го изпишат и да поднови тренировките на „Монтана“. В неделя обаче изведнъж получил инсулт, а ден по-късно починал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече