Нешка изкара Илиана Раева виновна и за епидемията от Ковид в ансамбъла

0

По върховете на художествената ни гимнастика пак стана една, дето не е за разправяне, узна Zasada.

Треньор №1 Нешка Робева направи на мат и маскара шефката на федерацията и бивша нейна възпитаничка Илиана Раева. Освен че я изкара проста, Робева я обвини за провала на гимнастичките ни на европейското първенство в Киев. Нещо повече – Сираковица излезе виновна и за епидемията от Ковид-19 в ансамбъла, заради която нашите грации не отидоха на шампионата в Украйна и изпуснаха сигурни златни недали.

74-годишната Нешка припали яко, след като българските гимнастички се изложиха в Киев само с едно четвърто място на Боряна Калейн и седмо на Катрин Тасева. Желязната лейди разправя, че ако ансамбълът ни е бил поставен в истинска лагерна обстановка, и не се е бил заразил с Ковид-19, е щял да стане първи в Киев. Една от причините е, че заради пандемията рускините отказаха участие.

Но в отсъствието и на българките заради заразата в състава, златните медали станаха притежание на комшийките от Турция.

„Нашият ансамбъл щеше да бъде неоспорим първенец. Защо не участва? Защото го ръководят хора, които имат уста, но нямат глави. На въпроса ми: „Как допуснахте зараза в отбора, месец преди състезанието?“ (Бащата на една от състезателките бе пренесъл заразата). И тогава чух умопомрачителен отговор: „А вие какво искате, децата да не виждат родителите си?“ Децата?! Деца между 17, 20 и нагоре години? В разгара на пандемията да види татко си?! Месец преди европейското?

Това звучи тъпо до идиотизъм!

В бъдещата история на този спорт в раздела, „Е няма такова животно“ ще бъде записано със златни букви: „Една видя баща си, четири други и България не видяха златните медали, защото не видяха и европейското“, изрева навъсената Нешка.

Какво толкова делят двете големи жени в гимнастиката ни?

Публична тайна е, че този спорт се явява най-големият змиярник, и всяка съска по другата. Нешка например се дразни основно на това, че като шефка на федерацията Илиана се постара да разкара много ярки фигури, и да се огради с послушни треньорки и служителки. Днес големи гимнастички и шампионки като Лили Игнатова, Анелия Раленкова, Адриана и Камелия Дунавски например нямат нищо общо с управлението на този спорт у нас. Големият камък в градината на Илиана обаче сега е 51-годишната Камелия Дунавска, сестрата на Адриана. Именно бившата световна и европейска шампионка изведе като треньорка туркините до европейската титла в Киев в отсъствието на българките.

През 2016 г. Камелия водеше втория ансамбъл на България

Който обаче беше закрит по някакви съображения на Илиана, и Дунавска остана на улицата. Подозренията на Нешка тогава били, че Раева нарочно оставила именитата гимнастичка без работа, за да не й се пречка. В крайна сметка Робева прибра Камелия при себе си в „Левски“, а по-късно треньорката отиде да работи в Турция. „Приключила съм с България в професионален план“, заяви самата Камелия след триумфа на турския ансамбъл в Киев. А Желязната лейди Робева доля масло в огъня с думите: „Казах твърде малко. Особено след звучните плесници, които Камелия Дунавска и Мариана Василева зашлевиха пред цяла Европа на тези, които ги прогониха от Родината…“ Василева е треньорка на националния отбор на Азербайджан, също прогонена от гимнастиката ни. Според Робева, именно Камелия Дунавска трябва да води националния отбор. На него в момента треньорка е Весела Димитрова.

Нешка се подразнила на Раева и след олимпиадата в Рио през 2016 г., когато ансамбълът ни стана трети. Тогава Илиана организира невиждани чествания на „Златните момичета“ със спектакъл в „Арена Армеец“, макар че медалите не бяха златни, а бронзови. Робева тогава се обади, че ценностите са напълно пропаднали, а след олимпийските игри в Атланта-96 по нейно време второто място било отчетено като провал. Някъде по това време грациите се снимаха доста разголени на един плакат, а строгата Робева разправяше, че това са гимнастички, а не евтини жени.
Поддръжници на Илиана обаче опонираха пред „Уикенд“, че Нешка не е съвсем права да плюе така по бившата си състезателка, на която на всичкото отгоре е и кума.

Конфликтите между тях избуяват през няколко години,

след което за известно време двете заравят томахавките. „Нешка се чувства пренебрегната и изолирана още откакто не я избраха в ръководството на федерацията преди време. Затова само чака сгоден момент да нападне Илиана“, разправят феновете на Раева. Според тях на големите състезания Робева често отказвала нарочно поканите да седне в ложата. Заставала някъде встрани, за да излизат после заглавия като „Забравиха Нешка“. Хубава, лоша, Илиана поне успява да намира пари за художествената гимнастика, тъй като е много пробивна. Урежда София за домакин на най-престижни международни състезания. „Тя не е виновна, че за гимнастичките ни има само три килима на „Раковски“. Настоява от доста време да се модернизира базата, но никой не я слуша. Цяло чудо е, че все още сме конкурентни на рускините и останалите добре финансирани страни“, казват още от лагера на Илиана, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече