Славиша Стоянович аут от Левски след дербито с ЦСКА

0

Само месец след като пое „Левски“, треньорът Славиша Стоянович вече стяга куфарите да си ходи, узна Zasada.

„Уикенд“ научи, че словенецът съвсем се е отчаял от разрухата на „Герена“. Сините стигнаха дотам, че да ядат бой като домакини от провинциалния „Арда“ (Кърджали). Славишата вече се опасявал, че на 18 декември ще претърпи голям разгром във вечното дерби срещу ЦСКА – София. Затова се озъртал за нов отбор, и дори кандидатствал за национален селекционер на Сърбия.

славиша стоянович
Ñîôèÿ (31 þëè 2018) Ñëàâèøà Ñòîÿíîâè÷ áåøå ïðåäñòàâåí êàòî òðåíüîð íà ÏÔÊ Ëåâñêè. Ñëîâåíñêèÿò òðåíüîð ïàðàôèðà äîãîâîð ñ êëóáà çà äâå ãîäèíè. Ïðåñôîòî – ÁÒÀ ñíèìêà: Öâåòîìèð Ïåòðîâ (ÂØ)

Според нашия източник, Стоянович може да си тръгне по всяко време. 51-годишният словенец не се води старши-треньор, а само спортен директор. Работата е в това, че договорът на предишния наставник Петър Хубчев все още не е разтрогнат, тъй като има заплаха от съд във ФИФА. Затова Славишата се води на друга длъжност. Нищо, че той лично тренира сините и дава указания по време на мачовете.

Словенецът изпаднал в огромно отчаяние, тъй като не предполагал, че в „Левски“ нещата можело да бъдат чак толкова лоши. Не стига, че сините играят слабо, а и съдиите ги режат. Стоянович недоумявал как е възможно насред София да признаят гол на „Арда“ от очевидна засада, останала незабелязана само от тъчрефера Владимир Велев. А и като цяло главният рефер Ивайло Стоянов – Сватбаря подпираше гостите.

„Това ако го направят на мач на „Цървена звезда“ в Белград, тези съдии повече няма да свирят“, казал Славишата. Говори се, че след загубата от „Арда“ Стоянович е получил нареждане от шефа Наско Сираков да прави, да струва, но само да не плюе по съдиите. Самият Наско също не обели и дума за арбитрите и скандалния първи гол за „Арда“. Цялата работа била в това, че БФС налага глоби от по 5000 лева за протести срещу съдийството. А „Левски“ нямал повече пари за подобни санкции, след като по-рано през ноември Сираков нарече шефа на съдийската комисия Костадин Стоичков „негодник“. Повод станаха няколко отсъждания в ущърб на сините по време на мача срещу „Лудогорец“.

Още тогава Наско звънял в БФС да моли поне за мачовете с други отбори да им пращат някакви по-читави рефери. Само че шефовете на футболния съюз вече не го взимали насериозно. „Друго беше, когато между 2000 и 2008 г. „Левски“ имаше пари и Сирака колеше и бесеше. Тогава всички съдии свиреха за тях. Но сега са бедни като църковни мишки, и никой не ги брои за живи“, коментират във футболните среди.

В крайна сметка Стоянович схванал, че се е насадил на пачи яйда и положението в „Левски“ е съвсем безнадеждно. Той още не е получавал пари. А само преди няколко седмици словенецът станал свидетел на бунт на треньорите в школата на „Герена“, които чакат заплати с месеци. Затова Славишата вече бил решил, че си заминава след последния мач за годината срещу ЦСКА – София, независимо от резултата. Той вече бил разговарял с Наско Сираков за намеренията си, а шефът на сините се чудел с какви обещания да го задържи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече