Прегледана: 54571

Нов скандал в гимнастиката! Волейболна легенда скочи на Илиана Раева заради Нешка

0

Волейболната легенда Цветана Божурина подклади враждата между Нешка Робева и Илиана Раева, която за пореден път пламна покрай европейското първенство по художествена гимнастика в Украйна, узна Zasada.

68-годишната перничанка, която е много близка приятелка на Нешка, нададе вой срещу Сираковица и я изкара пълна неблагодарница.

Европейската шампионка и медалистка от олимпиадата Москва-1980 Цветана Божурина от дълги години живее в Милано с италианския си съпруг – известния спортен журналист от „Гадзета дело Спорт” Сандро Филипини, но пази топла връзка с много спортни фигури у нас, сред които и Нешка Робва.

Покрай скандалите около европейското в Киев, Божурина наля още масло в огъня с публикации в социалната мрежа. Бившата волейболна тупалка се хвърли в защита на Нешка и извади интервю на Раева от преди три години, в което Сираковица откровеничи за успехите и трудностите в славната си спортна кариера. В нито един момент на разговора обаче Илиана не обелва и една дума за някогашната си треньорка Нешка Робева, на която дължи най-много за постиженията си в художествената гимнастика. Божурина е публикувала и видео от спектакъл на танцовата група на легендарната гимнастичка в Италия, с иронично послание: „Дори тук знаят коя е Нешка Робева”.

Това са камъни в градината на Илиана Раева, която излезе виновна и за епидемията от Ковид-19 в ансамбъла. Заради вируса нашите грации не отидоха на шампионата в Украйна и изпуснаха сигурни златни медали. За сметка на тях шампионки станаха туркините, водени не от кого да е, а от българската треньорка Камелия Дунавска. През 2016 г. тя водеше втория ансамбъл на България, който обаче беше закрит по някакви съображения на Илиана, и Дунавска остана на улицата.

Тогава подозренията на Нешка бяха, че Раева нарочно оставила именитата гимнастичка без работа, за да не й се пречка. В крайна сметка Робева прибра Камелия при себе си в „Левски“, а по-късно треньорката отиде да работи в Турция. Днес още големи гимнастички и шампионки като Лили Игнатова, Анелия Раленкова например нямат нищо общо с управлението на този спорт у нас, което се оказва голямата драма на Нешка. Конфликтите между нея и Илиана Раева по линия на управлението в художествената ни гимнастика избуяват през няколко години, след което за известно време двете заравят томахавките, пише Уикенд.

Прегледана: 54571

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече