Нов скандал в гимнастиката! Волейболна легенда скочи на Илиана Раева заради Нешка

0

Волейболната легенда Цветана Божурина подклади враждата между Нешка Робева и Илиана Раева, която за пореден път пламна покрай европейското първенство по художествена гимнастика в Украйна, узна Zasada.

68-годишната перничанка, която е много близка приятелка на Нешка, нададе вой срещу Сираковица и я изкара пълна неблагодарница.

Европейската шампионка и медалистка от олимпиадата Москва-1980 Цветана Божурина от дълги години живее в Милано с италианския си съпруг – известния спортен журналист от „Гадзета дело Спорт” Сандро Филипини, но пази топла връзка с много спортни фигури у нас, сред които и Нешка Робва.

Покрай скандалите около европейското в Киев, Божурина наля още масло в огъня с публикации в социалната мрежа. Бившата волейболна тупалка се хвърли в защита на Нешка и извади интервю на Раева от преди три години, в което Сираковица откровеничи за успехите и трудностите в славната си спортна кариера. В нито един момент на разговора обаче Илиана не обелва и една дума за някогашната си треньорка Нешка Робева, на която дължи най-много за постиженията си в художествената гимнастика. Божурина е публикувала и видео от спектакъл на танцовата група на легендарната гимнастичка в Италия, с иронично послание: „Дори тук знаят коя е Нешка Робева”.

Това са камъни в градината на Илиана Раева, която излезе виновна и за епидемията от Ковид-19 в ансамбъла. Заради вируса нашите грации не отидоха на шампионата в Украйна и изпуснаха сигурни златни медали. За сметка на тях шампионки станаха туркините, водени не от кого да е, а от българската треньорка Камелия Дунавска. През 2016 г. тя водеше втория ансамбъл на България, който обаче беше закрит по някакви съображения на Илиана, и Дунавска остана на улицата.

Тогава подозренията на Нешка бяха, че Раева нарочно оставила именитата гимнастичка без работа, за да не й се пречка. В крайна сметка Робева прибра Камелия при себе си в „Левски“, а по-късно треньорката отиде да работи в Турция. Днес още големи гимнастички и шампионки като Лили Игнатова, Анелия Раленкова например нямат нищо общо с управлението на този спорт у нас, което се оказва голямата драма на Нешка. Конфликтите между нея и Илиана Раева по линия на управлението в художествената ни гимнастика избуяват през няколко години, след което за известно време двете заравят томахавките, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече