Черепа оплел „Левски“ в яки борчове

0

Васил Божков се изживявал като меценат, но на кредит

Предишният собственик на „Левски“ Васил Божков-Черепа е оплел футболния клуб в борчове към собствените си фирми. Става въпрос за 7 милиона лева, които се дължат на закритата вече „Национална лотария“ и „Нове холдинг“.

Божков, който се укрива в Дубай от българското правосъдие, уж щеше да дарява за „Левски“. Но се оказва, че отпускал кредити. Днешният собственик на сините Наско Сираков се жалва, че се чуди как и с какво да ги плаща. „Клубът има задължения към лотарията. Другото е по строежа на сектор „А“, което задължение беше изкупено от фирма на Васил Божков”, потвърди досегашният директор Павел Колев, който отива на работа в централата на УЕФА в Нион.

„Уикенд“ научи още, че ултрасите на „Левски“ имат съмнения за това кой е истинският собственик на клуба. Според тях Отбора на народа все още е във владение на Божков. Преди две седмици част от тях са настояли пред Наско Сираков да им покаже документ, че той лично притежава „Левски“, а не е подставено лице. Сирака не е показал нищо, той заявил, че не се прави така. Феновете обаче се опънали, че само за миналата година са събрали 5 милиона лева за отбора и е редно да знаят истината.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече