Прегледана: 32227

Камата ходи профилактично по лекари, спазва диети

0

Стоичков се стряска от проблемите на мъжа над 50

Ицата си мери кръвното, изследвал се за диабет

Христо Стоичков вече го удря критическата възраст, разказаха негови приятели пред „Уикенд“. В момента Камата ходел на профилактични прегледи при трима лекари, а освен това спазвал диети. Като коментатор на мексиканския канал „Унивисион“ Модерния ляв бил под голям стрес и вече сериозно се замислял за здравето си. Бил уплашен да не развие ред болести, характерни за мъжете над 50 години.

Ицата например наскоро се стреснал да не е развил диабет. Забелязал в себе си някакъв признак, характерен за заболяването, и веднага изтърчал на лекар. Прегледът обаче дал отрицателен резултат.

Близките му разправят, че Стоичков профилактично ходи всеки месец на прегледи при трима лекари – кардиолог, невролог и уролог. Отделно имал диетолог, който му предписвал специален режим на хранене. „Здрав е като бик, но от диетите малко е отслабнал. Само че е взел много насериозно проблемите на тази възраст и се страхува да не му се стоварят на главата. Затова ходи по доктори“, разказват хора от свитата му.

В края на годината Христо си беше в България и се видял с близки и приятели. По техни сведения Стоичков почти през цялото време говорил за проблемите на мъжете над 50 години. Разправял за простата, за употребата на алкохол, сексуалната мощ, оплешивяването и какво ли още не. Особено много го плашело затлъстяването, което водело до ред болести. Затова и предприел диетата, в резултат на която се сбабиджоса в последните месеци. За капак на всичко си мерел кръвното всеки ден.

Нищо му няма, но с възрастта е взел и той да се притеснява. Някои негови познати починаха без време на тази възраст и изглежда от това се е изплашил“, коментират още близките му. Даже и като футболист Стоичков си беше здрав и прав, а в кариерата си не е получавал тежки контузии, които да го изкарат от терена за дълго време, припомня „Уикенд“.

Прегледана: 32227

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече