Камата ходи профилактично по лекари, спазва диети

0

Стоичков се стряска от проблемите на мъжа над 50

Ицата си мери кръвното, изследвал се за диабет

Христо Стоичков вече го удря критическата възраст, разказаха негови приятели пред „Уикенд“. В момента Камата ходел на профилактични прегледи при трима лекари, а освен това спазвал диети. Като коментатор на мексиканския канал „Унивисион“ Модерния ляв бил под голям стрес и вече сериозно се замислял за здравето си. Бил уплашен да не развие ред болести, характерни за мъжете над 50 години.

Ицата например наскоро се стреснал да не е развил диабет. Забелязал в себе си някакъв признак, характерен за заболяването, и веднага изтърчал на лекар. Прегледът обаче дал отрицателен резултат.

Близките му разправят, че Стоичков профилактично ходи всеки месец на прегледи при трима лекари – кардиолог, невролог и уролог. Отделно имал диетолог, който му предписвал специален режим на хранене. „Здрав е като бик, но от диетите малко е отслабнал. Само че е взел много насериозно проблемите на тази възраст и се страхува да не му се стоварят на главата. Затова ходи по доктори“, разказват хора от свитата му.

В края на годината Христо си беше в България и се видял с близки и приятели. По техни сведения Стоичков почти през цялото време говорил за проблемите на мъжете над 50 години. Разправял за простата, за употребата на алкохол, сексуалната мощ, оплешивяването и какво ли още не. Особено много го плашело затлъстяването, което водело до ред болести. Затова и предприел диетата, в резултат на която се сбабиджоса в последните месеци. За капак на всичко си мерел кръвното всеки ден.

Нищо му няма, но с възрастта е взел и той да се притеснява. Някои негови познати починаха без време на тази възраст и изглежда от това се е изплашил“, коментират още близките му. Даже и като футболист Стоичков си беше здрав и прав, а в кариерата си не е получавал тежки контузии, които да го изкарат от терена за дълго време, припомня „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече