Обявяват наследника на Дерменджиев до дни (Три лобита в битката за национален селекционер)

0

Наследникът на Георги Дерменджиев трябва да бъде обявен до дни, узна Zasada.

Битката за това кой да поеме „лъвовете“ се води от три лобита сред шефовете в централата. Първото е начело с Емил Костадинов, който държи националите да бъдат поети от Александър Димитров. Той е запознат отлично с работата на специалиста, тъй като го следеше изкъсо в младежкия тим. Там младият треньор постигна добри резултати. Плюс за Димитров е и фактът, че предстои интегрирането в представителния отбор на доста от играчите, които той доскоро водеше при „лъвчетата“.

„Треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15-, 17-, 19-, 21-годишните, познават футболистите от самото начало. За мен би трябвало да се даде шанс на такъв човек“, неведнъж каза Костадинов.

Второто лоби е обединено около боса на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. То първо бе на мнение, че Георги Дерменджиев трябва да запази поста си. Това срещна сериозен отпор от страна на останалите членове. Досегашният селекционер бе махнат още преди Нова година. Това довело до предложение да се преговаря с друг човек с неговия профил. То също не среща голяма подкрепа.

Третата част от шефовете в БФС искали чужденец да поеме националите. Според тях в България в момента няма човек, който да може да се справи с тази задача. За предпочитане е новият селекционер да е от Балканите, за да е запознат с нравите на родните футболисти.

Емил Костадинов, който е и отговорник за националните отбори, е най-настоятелен с кандидатурата на Димитров. Той е почти сигурен в победата и налагането на своя кандидат. До дни се очаква доскорошният селекционер на младежите да бъде повишен в такъв на представителния тим. Обявяването му най-вероятно ще стане до края на седмицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече