Прегледана: 51837

Осъдиха футболисти на затвор заради видео със сексуално съдържание

0

Футболистите Серхи Енрич и Антонио Луна са осъдени от Наказателния съд в Сан Себастиан на две години затвор за разпространението на видеоклип със сексуално съдържание, в който двамата играчи се появяват в компанията на момиче.

Нито Енрич, нито Луна ще влязат в затвора, но ще бъдат глобени със 100 хиляди евро, според присъдата.

Съдът осъжда двамата футболисти за престъпление за разкриване на тайни, които засягат лични данни, разкриващи сексуален живот.

Бившият футболист на Ейбар – Еди Силвестър, срещу когото също бяха повдигнати обвинения, е намерен за невинен. Смяташе се, че той е разпространил видеоклипа, който двамата осъдени са му изпратили.

Прокуратурата и частното обвинение първоначално поискаха пет години затвор за Енрич и Луна и две години затвор за Силвестър.

Обвиненията се основават на факта, че видеоклипът е записан без съгласието на жертвата и впоследствие е разпространен в социалните мрежи.

Случилото се е през октомври 2016 година.

Впоследствие Енрич и Луна свалиха видеото и се извиниха за постъпката си. Двамата признаха неправомерните си действа и депозираха предварителна сума от 110 хиляди евро по банковата сметка на жената.

Прегледана: 51837

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече