В единствената зала по акробатика в София температурата е 6 градуса

0

Преди няколко дни министърът на младежта и спорта Красен Кралев публикува в социалните мрежи информация, че комплекс ”Червено знаме” ще бъде реновиран. Там ще бъде изградена многофункционална зала с капацитет от 3000 души. Ще има още три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито.

В тези планове обаче не се знае дали влизат и двете зали за акробатика и за спортна гимнастика.

„Като състезател, аз бях в клуб ЦСКА и тренирахме точно в тази зала. През всичките тези години аз виждах как постепенно този комплекс се руши. Финансите, които са необходими за да бъде възстановен този комплекс са огромни. Но… единствената причина за да се стигне до това плачевно състояние е, че той беше разграбван, без  да бъде упражняван никакъв контрол от страна на охранителна фирма. За съжаление до момента не сме имали никакви разговори, за да разберем какво ще се случи с комплекса, не сме уведомени за това дали ние ще имаме място в тези проекти, които се разработват в момента. Убеден съм, че намерението на министерството на спорта и лично на министър Кралев са изключително добри, но въпросът опира до финансови възможности“, сподели специално за БНР генералният секретар на Българската федерацията по акробатика Недко Костадинов и допълни:

„В София има два клуба по акробатика, които събират страшно много желаещи. В момента в подготвителните групи има 300 деца. Имат национални състезатели с огромен принос за спорта изобщо в България и считам, че не е редно да бъдем държани в неизвестност по отношение бъдещето на комплекса.  Преди две-три години нашата зала беше обект на вандали. Тогава министерството на спорта ни помогна да възстановим щетите, но… в момента в залата не може да има парно и топла вода. За нас зимно време е много важно да е топло в залата. В последните 10 години в залата на ЦСКА в зимния период температурата е била не повече от 6 градуса. Рискуваме много. Състезателите ги натоварваме до такава степен, че те не водят пълноценна тренировка.  Въпреки това показваме резултати. Смесената ни двойка, също се подготвя в залата на ЦСКА и то при нечовешки условия. Моля се на Господ, че в момента температурите на вън не са минус 10 или минус 15 градуса, защото тогова вътре е под нулата“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече