Скандал! Бербатов опитал да преметне ФИФА за треньорски лиценз

0

Димитър Бербатов опитал да мине тънко, за да вземе лиценз за треньор, който да му позволи да води отбори от Европа, узна Zasada.

За да започне изобщо курс, му е необходим двугодишен стаж в професионален тим. Един от най-близките му приятели Александър Томаш го покани в екипа си в Етър. В началото обаче Бербатов поискал клубът от Велико Търново директно да му даде бележка, че кара стаж, без да ходи до града под Царевец.

димитър бербатов

От Търново му отказали с аргумента, че ще стане международен скандал и санкциите ще бъдат жестоки, включително и за БФС. „За да получи Бербатов въпросната бележка, трябва да свърши няколко неща. Първо, да подпише договор с Етър, че официално става помощник-треньор. Второ, този договор и тази бележка трябва да бъдат заверени в БФС. И най-важното – трябва да се явява на работа и да е част от екипа на Томаш. В противен случай наистина ще избухне голям скандал“, коментират запознати с материята.

Целта на Бербатов е един ден да се завърне в Англия и да започне работа като треньор в любимия си Манчестър Юнайтед. За да стане това му е нужен Про лиценз. В крайна сметка той започна работа в понеделник във Велико Търново, пише Галерия. Двамата с Томаш са близки приятели от времето, в което играеха в ЦСКА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече