Владимир Далаклиев: Под ръководството на Фарзад Золхадри сме като един юмрук

0

Националният отбор по таекуондо, олимпийска версия, вече втора седмица е на лагер в Тетевен, след което ще замине за втори такъв в Иран. Триразовите заниманията се водят от новият старши треньор на държавния ни тим Фарзад Золхадри.

Групата, която е на подготовка в балканския град включва 14 състезатели – Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.

„Подготовката върви много добре. За първи път сме на лагер в Тетевен. Очаровани сме от обстановката, от базата. Всичко е на ниво. Ние сме сами в хотела. Няма кой знае каква нужда от по-строги противоепидемични мерки, освен задължителните дизифектанти. Работим здраво. Сега под ръководството на Фарзад Золхадри има промяна в начина на подготовка. Тази промяна засяга главно дисциплината в отбора. Той обръща внимание на традициите на спорта, на отношенията, на сплотеността на отбора, което е много важно. Трябва всички да се подкрепяме и да вървим заедно напред. Въпреки, че сме индивидуалнен спорт, сега ние  сме като  едно семейство сме, действаме като един юмрук. В техническо отношение също има промяна. Той е състезател от школата на Иран, която е една от най-добрите в света. Имаме леки различия в тактически и технически план, което за мен и за останалите в отбора е едно допълнение, начин да се усъвършенстваме. Надявам се, че всеки един от нас ще извлече максимална полза от работата си с него“, сподели специално за БНР Владимир Далаклиев.

„За мен това, че лагера ни следващата седмица  ще продължи в Иран е много важно. До сега не  сме имали възможността да се подготвяме с иранските национали, камо ли в Иран. Това, че ще отидем там говори за изключителната работа на Българската федерация по таекуондо. Със сигурност този лагер ще ни помогне. Тренировките там ще са много сериозни, имайки предвид нивото на иранския национален отбор. Надявам се да успеем да се подготвим максимално доре за предстоящите състезани, защото имаме доста домакинства през 2021 година и то на важни и отговорни състезания. Това е изключителен шанс за българското таекуондо и е оказателство, че вече сме на фактор в този спорт. Ще го докажем на българска земя. И това отново е заслуга на федерацията ни и лично на господин Бинев, който вече е с доста сериозни позиции в световното таекуондо, все пак той е първия директор на Кукион без корейски произход“, каза още бронзовият медалист от световното първенство през 2017 година в Муджу (Корея).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече