Вальо Антов заляга над италианския

0

Първата работа Валентин Антов след трансфера в „Болоня” била да залегне над учебниците, долагат близки до футболиста, узна Zasada.

20-годишният защитник вече учи усилено италиански език в свободното си време, за да се впише по-добре в отбора.

вальо антов

Засега нашият общувал най-вече с треньора Синиша Михайлович, с когото се разбирали по-лесно на смесица от български и сръбски. Имал си приказка и с други чужденци сред футболистите, с които си говорел на английски език. Антов, който е завършил спорното училище на ЦСКА, впечатли с изказа си още на пресконференцията при представянето си в „Болоня”. Нашият без особени притеснения отговаряше на въпросите тамошните журналисти с отличен английски.

„Вальо е доста по-добре с английския, отколкото някои наши футболисти с българския”, коментират на „Армията” след първата медийна изява на бившия цесекар. Самият Антов обещал на шефовете си скоро да проговори и италиански.

Именно езиковата бариера е един от големите проблеми на българските футболисти, които излизат зад границата. Така например след трансфера си от „Ботев” (Пд) в германския „Майнц” Тодор Неделев не знаеше бъкел немски и за целия си престой не научи една дума, което допринесе доста за провала му, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече