Прегледана: 31938

Вальо Антов заляга над италианския

0

Първата работа Валентин Антов след трансфера в „Болоня” била да залегне над учебниците, долагат близки до футболиста, узна Zasada.

20-годишният защитник вече учи усилено италиански език в свободното си време, за да се впише по-добре в отбора.

вальо антов

Засега нашият общувал най-вече с треньора Синиша Михайлович, с когото се разбирали по-лесно на смесица от български и сръбски. Имал си приказка и с други чужденци сред футболистите, с които си говорел на английски език. Антов, който е завършил спорното училище на ЦСКА, впечатли с изказа си още на пресконференцията при представянето си в „Болоня”. Нашият без особени притеснения отговаряше на въпросите тамошните журналисти с отличен английски.

„Вальо е доста по-добре с английския, отколкото някои наши футболисти с българския”, коментират на „Армията” след първата медийна изява на бившия цесекар. Самият Антов обещал на шефовете си скоро да проговори и италиански.

Именно езиковата бариера е един от големите проблеми на българските футболисти, които излизат зад границата. Така например след трансфера си от „Ботев” (Пд) в германския „Майнц” Тодор Неделев не знаеше бъкел немски и за целия си престой не научи една дума, което допринесе доста за провала му, пише Уикенд.

Прегледана: 31938

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече