Погнаха Реал Мадрид за измама и опит за укриване на данъци

0

Испанският Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци, съобщава изданието „Info Libre“, позовавайки се на информация на „Football Leaks“.

В информацията се посочва, че през 2016 година Реал Мадрид е подписал договор с фонд „Providence“ за продажбата на търговски права, според който той трябва да изплати на клуба 500 милиона евро за 10 години, а 200 милиона евро трябва да бъдат платени до 2021 година.

Испанският клуб е сключил сделка с дъщерно дружество на фонда със седалище в Люксембург, а първоначалният му капитал е бил 20 хиляди евро.

Тази компания получава пари от две други компании, базирани на Каймановите острови, които от своя страна се финансират със средства от фонд „Providence“. По този начин Реал възнамерявал да укрие данъци в Испания.

Посочва се още, че хората, отговарящи за финансовите операции в Реал Мадрид, по време на преговорите са предупредили за данъчните рискове и накърняване на репутацията, които клубът може да понесе заради тази сделка, но това не е било взето предвид от ръководството на клуба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече