Лекарят на плувците: Станозололът вероятно е взет в края на декември

0

Докторът на плувците от националния ни отбор – Любомир Петров, отрече той да е давал станозолол на състезателите и лансира хипотеза, че той може да е бил приет от Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов в дните преди февруарския лагер, включително по време на коледните и новогодишните празници.

Уточняваме дали и кога са се срещали заедно преди това. Двама от тях са били в един град. Но и нивата на допинга при тях е различен. Нищо не пасна, обясни Петров.

Той парира изявлението на Светлозар, че на плувците са давани по 36 хапчета на ден и обясни, че за странични хора, които не са наясно, количествата наистина  са стряскащи, но че става дума за хранителни добавки и съставки, а не просто за лекарства.

Ние нямаме никаква полза да им даваме станозолол – защо? А и дори да им дадем, хайде после да дойде да видим какви невероятни резултати ще покаже в басейна? Самите състезатели също нямат сметка да го правят, сподели докторът.

Любомир Петров заяви, че всеки плувец е в правото си да откаже да приема добавките и медикаментите, които му се дават. Както и те се поставят в чашки, които се взимат индивидуално и след това приемането им не се контролира.

Ще съм най-притеснен, ако се окаже, че това е умишлено дело на неморален човек, обобщи докторът, като предупреди, че е възможно всички национали да са били застрашени.

И допълни, че е готов да участва в разговорите с тримата плувци в опит да се разбере как се е случило всичко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече