Александра Фейгин спечели олимпийска квота

0

Александра Фейгин изигра без грешка най-важната досега в кариерата си волна програма – тази на световното в Стокхолм!

Българката получи 113,55 точки за изпълнението си и с общ сбор от 173,52 точки ще е минимум 17-а в крайното класиране, което означава квота за олимпиадата в Пекин догодина.

България не е имала представителка при жените на най-големия спортен форум от 1998 година насам, когато в Нагано ни представи София Пенкова. Последното българско участие на олимпиада във фигурното пързаляне е през 2006 година в Торино, където Албена Денкова и Максим Стависки станаха 5-и при танцовите двойки, Иван Динев се класира 17-и при мъжете, а Румяна Спасова и Станимир Тодоров 19-и при спортните двойки!

Два дни преди да навърши 17 го+дини, рускинята Анна Шчербакова спечели световната титла.

Европейските шампиони за 2020 година и световни вицешампиони за 2019-а Виктория Синицина и Никита Кацалапов от Русия спечелиха ритмичния танц при танцовите двойки. Руският дует получи за изпълнението си оценка от 88.15 точки. Световните вицешампиони за 2018 година Медисън Хубел и Закъри Донахю (САЩ) заемат втората позиция във временното класиране с 86.05 точки, а на трето място са Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) с 85.15 точки, които също са бивши световни вицешампиони.

Българската двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис остана на последната 31-а позиция. Те получиха оценка от 45.28 точки (25.17 точки за технически елементи и 20.11 точки за компоненти на програмата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече