Нови правила в Лигата на нациите по волейбол

0

Важни промени в правилата на балона в Римини, където ще се играят двубоите от Волейболната лига на нациите (ВНЛ), бяха обявени вчера от Международната федерация по волейбол (FIVB). След задълбочен анализ на ситуацията, заедно със заинтересованите страни и с медицинско одобрение на работната група във връзка с Covid-19, ръководният орган реши да позволи на националните отбори по време на събитието да сменят до шест играчи в съставите за турнира, съгласно строг график. 

Смяната обаче може да се извърши само веднъж и на определена дата: 9 юни за женските отбори и 12 юни за мъжките отбори. В същото време поне същия брой членове на делегацията трябва да напуснат балона, като планираните промени трябва да бъдат разписани две седмици преди началото на състезанието.   

Припомняме се, че концепцията бе одобрена през януари – най-добрите отбори ще бъдат настанени и ще се състезават в един балон по време на събитието. Отборите ще играят всеки срещу всеки – с общо 15 мача на отбор между 25 май и 20 юни при жените, и от 28 май до 23 юни при мъжете. След това четирите най-добри отбора, а не обичайните шест, ще продължат към финалите на Лигата, за да се борят за титлата. 

Тъй като безопасността е приоритет, трябва да бъдат изпълнени редица условия, включително спазването на две карантини (една, от които задължителна) и четири теста, преди и след пристигането в Римини. 

От FIVB уведомиха, че наградният фонд на надпреварата няма да се промени. Заради решението за отмяна на тазгодишното издание на Challenger Cup, няма да има изпадащи от отборите „претенденти“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече