За седми път ще се проведе „Тенисът – спорт за всички“

0

За седма година ще се проведе програмата на Българската федерация по тенис „Тенисът – спорт за всички“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Тя ще осигури за седма поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.
36 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати от 15 май.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са не по-малко от един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка и пособия за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата „Тенисът – спорт за всички“ са предвидени 12 регионални първенства до 8, 10 и 12 годишна възраст. Преди тях ще се проведат и лагери на децата във възрастовите групи до 10 и до 12 г. Предвиден е и Ден на отворените врати във всички тенис клубове участници в програмата. Най -добре представилите се деца в регионалните първенства ще участват на три международни турнири и лагери, организирани от БФТ преди тях.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в Програмата през 2021 г. на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел „програми“ – „Тенисът – спорт за всички“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече