35 екипажа се пускат в 51-то издание на рали „България“

0

Общо 35 екипажа ще участват в предстоящото рали „България“, което ще се проведе в събота и неделя на територията на варненска и шуменска област, съобщи председателят на автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

Той уточни, че от тях 11 са чуждестранните екипажи. Турция ще е с 5 екипажа, Румъния – с 4, а Сърбия и Унгария – с по 1. Нашата страна ще бъде представена от 24 екипажа.

Общо 16 са специалните етапи на ралито, общата дължина на трасето е 635 километра. Последният специален етап ще е по улиците във Варна, след което ще бъде и награждаването на призьорите от надпреварата. Церемониалният старт на ралито е в петък от 20.00 часа пред Катедралата във Варна.

Организаторите съобщиха, че за ралито е подготвен специален протокол за провеждането му в условията на пандемия, в който е забранен контактът между пилотите и служебните лица.

За състезанието са ангажирани 12 линейки, които ще бъдат разположени по трасето, а три болници са уведомени и ще осигуряват дежурни екипи при нужда. Осигурени са 12 противопожарни автомобила.

От СБА пък съобщиха, че в петък, преди церемониалния старт, от 14.00 часа ще се проведе 4-то поредно издание на състезанието за най-добър млад шофьор на възраст между 18 и 26 години.

Над 2000 души са се включили в първия, теоритичен етап на надпреварата, но до втория, в който ще се определи победителят, се класират само 20 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече