Наско Сираков отърва лиценза на Левски в последния момент

0

Наско Сираков спаси лиценза на „Левски“ в последния момент, узна Zasada.

Шефът на сините уреди в последния момент сумата от 2 милиона лева, чрез подписване на спонсорски договор с унгарска компания Belfry. За целта обаче му се наложило да целува ръка на важни хора в държавата, за да му уредят парите от маджарите, научи „Уикенд“.

Положението с финансирането на „Левски“ е катастрофално от месеци наред, а футболистите и треньорите взимат заплати от дъжд на вятър. Повечето от чужденците дори се разбягаха, българите в отбора цасега стискат зъби. Още по-зле обаче било положението с професионалния лиценз на „Левски“. Там трябвало да се намерят спешно около 2 милиона лева, в противен случай клубът щеше да изхвърчи във „В“ група.
Отчаян, Сираков се принудил да го удари на молби пред ред големци да помагат. В крайна сметка му се отворил парашутът с унгарската компания. Тя се занимава с инфраструктурни проекти, и в началото на последната седмица подписа договор за спонсор на „Левски“. Основана е през 2014 г., а собственикът й Лоринц Месарош от дете е приятел с унгарския премиер Виктор Орбан. Спонсорира един футболен и още един баскетболен отбор.

наско сираков

Почти половината от парите на маджарите ще отидат за бившия треньор на сините Петър Хубчев и останалите от екипа му. Хубчев беше натирен от Сирака миналия юни. Но се оказа, че е подписал със сините като германски гражданин, понеже паспортът му е немски. Така спорът за неустойката, която му се полага, отиде за решаване във ФИФА. Преди около два месеца дойде информацията, че световната футболна централа е отсъдила в полза на Хубчев и щаба му – Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Според това решение, „Левски“ трябва да им плати всичките заплати за една година напред.

Останалият един милион лева от парите на унгарската компания ще отидат за погасяване на други задължения, от които зависи лицензът на „Левски“. Става въпрос за неплатени заплати на бивши футболисти, както и комисиони по трансфери. Остава обаче въпросът откъде „Левски“ ще намери средства за следващия сезон. „Номерът с целуването на ръка минава до едно време. Но парите свършват, а борчовете остават“, коментира източник от „Герена“. Самият Сираков се е видял в чудо още от миналото лято, когато се върна като нов собственик на „Левски“. Той се оплака, че уж имал уверения от най-различни фирми за спонсорство, но изведнъж всички накуп свирили отбой. В момента клубът едва смогва да изплаща данъчните си задължения, които са по 144 000 лева на месец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече