Илиана Раева: Ще потърсим мнението на съдиите за оценката на ансамбъла ни

0

Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на първия ден от световната купа в италианския град Пезаро. Там нашият ансамбъл игра отлично, но въпреки това, изпълнението му на 5 топки стигна само за втора оценка на уреда, на 0.450 т. от състава на Русия. Днес продължава надпреварата в многобоя, както при ансамблите, така и в индивидуалното, където ни представят Стилияна Николова и Татяна Воложанина.


Ето анализа на Илиана Раева, публикуван в профила й във Фейсбук:„Вчера започна световната купа в Пезаро, Италия.


Ансамбълът ни е с втора оценка, с много уверена и стабилна игра. Получи най-висока оценка на изпълнение, което е много важно. 6 десети по-малко получи на D1, 2 десети по-малко на D3, за което нашите съдии Даниела Велчева и Филипа Филипова ще потърсят мнението на съдиите, съдийствали ги. На първо време имаме обяснение с една от смените, в които 4 уловиха в кълбо назад, или ако не са преброили правилно пируета на Ерика, която завъртя отлични 5 атитюда, но по-важно е да получим мнението на съдиите. Независимо от от това, ансамбълът ни се затвърди на трето състезание като един от основните претенденти за титлата. Както предрекох след световната купа в Баку, нашите конкуренти са направили сериозни промени по съчетанията си и са ги усложнили повече. Разбира се, това по никакъв начин не се е отразило на силата на българските съчетания, а и това не е нашата последна дума.


Дано днес имаме ден и момичетата изиграят силно и уверено шедьовъра си с обръчи и бухалки.
Истински се наслаждавам на невероятната битка при ансамблите. Желанието в претендетите за медал е огромно, конкуренцията е все по-голяма и силна, а на фона на това ние сме от най-силните! Това е спорт!
Много съм доволна и от Стили, и от Таня!


Независимо от грешките, които допуснаха, независимо от това, че не всички пируети им се получиха, което е силата и на двете, показаха възможности за бъдещето. Оценките са много добри на фона на неизпълнените елементи и грешки. И двете ни състезателки са ярки и запомнящи се. Разбира се, вълнението да участваш на световна купа с най-силните в света е голямо, но това е пътя към развитието на втората ни генерация. Участие във финали ще е огромен успех на фона на тази страхотна конкуренция!
Дано!


Красивата “битка” и при индивидуалното е много силна. Развитието на гимнастичките от страни, които доскоро бяха след 15-20 място показва еволюцията на този спорт. Гърция, Полша, Унгария, Узбекистан, САЩ и други имат все повече апетити за призови места.


Най-радостното от всичко е, че българският ансамбъл, Боряна и Катрин са сред основните претенденти за медали, а младите ни надежди успяват до момента да влизат в осмицата и да грабнат по някой медал на някое състезание.
Най-спокойна съм, че в България клубовете разбраха каква гимнастика трябва да преподават и работят и започнаха да подготвят състезателки, които имат съвсем различна визия за националния отбор.
Дългогодишните ми усилия за промяна не само в подготовката на гимнастичките, но и в мисленето и анализа на треньорите дава вече своите плодове и в индивидуалното (ансамблите ни в националния отбор отдавна работят правилно). Младите състави на треньорска и съдийска комисия работят впечатляващо. Има какво още, но резултатите са видими. А треньорите в националния ни отбор заслужават много висока оценка, независимо, че сме подвластни на спецификата на любимия спорт!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече