ММА бойци нахлуха в Министерството на младежта и спорта

0

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков, известен с прякора Стъки, заедно с десетки състезатели от този боен спорт изненадващо нахлуха в Министерството на младежта и спорта с искане за среща с министър Андрей Кузманов. На мястото беше повикана полиция.

Пред „Хоризонт“ Станислав Недков заяви, че той и състезателите не са нахлували в сградата и нямат представа кой е извикал полиция на мястото.

„Имаше отваряне, съвсем нормално, от страна на охраната, въпреки че той след това се оправдава пред министъра: „Секретарката звънна, министърът ни отвори, прие ни в кабинета. Някой повика линейка, защото на едно от нашите момчета му прилоша и имаше нужда от лекарска помощ“.

Президентът на ММА-централата допълни, че поводът за акцията са изнесените тази седмица от служебното правителство данни, според които ръководената от него федерация е финансирана с общо един милион лева от предишното правителство, а това не отговаря на истината:

„Внасяйки документите и четейки от тях, министърът каза, че не потвърждава, че Българска федерация по ММА, нито аз като физическо лице, сме получили милиони от министерството, а стана ясно, че за последните седем години Българска федерация по ММА е получила 800 000 лева“.

Станислав Недков се закани, че ще заведе дело срещу говорителя на правителството Антон Кутев. Той също така твърди, че министър Кузманов е в тежък конфликт на интереси, защото все още е президент на Българската федерация по модерен петобой:

„В момента той може да си отпусне сам на себе си средства нерегламентирано. Затова аз ще сезирам Сотир Цацаров и КПКОНПИ за конфликт на интереси. Ще потърсим съдебна отговорност единствено от глашатая на Румен Радев – Кутев, ако не се извини на Българска федерация по ММА, зад която седят хиляди хора, ние ще потърсим правата си по съдебен път“.

От своя страна министър Кузманов определи срещата с Недков като цирк: „В момента се вадят записите от камерите, за да видите как е влязъл“.

Служебният министър внесе разяснение и за сумите, с които е финансирана федерацията по ММА:

„2018-та година е взел 177 000 лева, 2018-2019-та е взел 192 000 лева, 2020-та е взел 210 000 лева и 2021-ва е взел 220 000 лева. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион“.

Андрей Кузманов взе отношение и по заканата на Недков да сезира комисията за конфликт на интереси:

„Чакам сигнала – КОМПИ, главен прокурор. Даже очаквах, че освен него, днес ще дойде някой тук да ме закопчае с белезници“.

В края служебният министър заключи:

„Ако той, както се прави на мъж, можеше и той да ми се извини, защото нахлува. Ти си ръководител на федерация, аз съм бил ръководител на федерация! Дръж се като такъв“.

МВР прави доклад за прокуратурата

МВР ще изготви доклад до прокуратурата във връзка с днешните действия на състезатели по свободни бойни изкуства в Министерството на спорта.

Малко след 11,00 часа охранител в това министерство сигнализира в МВР, че група хора са преодолели пропускателния режим в сградата и се качват по стълбите.

Полицейски служители, намиращи се наблизо, се отзовават на сигнала.

Нарушения на обществения ред не са допуснати, заявяват от МВР, като допълват, че докладът им ще бъде предаден на държавното обвинение за преценка дали са налице хулигански действия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече