БНТ изтормози немския посланик

0

БНТ направи лек дипломатически гаф преди мача Португалия – Германия на европейското, видя HotArena.

Специален гост в коментарното студио бе немският посланик в София Кристоф Айххорн, който обаче се оказа поставен в неудобна ситуация от водещия Илиян Енев и трябваше да се черви в ефир заради лоши спомени.

Нашият коментатор натрапчиво напомни загубите на Германия от България в средата на 90-те. Първо поражението 1:2 в четвъртфинала на САЩ-94, както и година по-късно 2:3 в евроквалификация в София. „С най-добри чувства ви питам какво усетихте тогава, бяхте ли разочарован?”, подпита лукаво Енев.

Посланикът за момент се замисли какво да каже, но все пак излезе от положението като истински дипломат.

Знаете известната дефиниция на Гари Линкер за футбола – 22-ма играчи, 90 минути… и накрая винаги побеждават германците. Човек си мисли, че когато това го казва англичанин, трябва да е вярно. И тогава през 1994 г. дойде този момент, в който не беше вярно – България изрита Германия от световното. Ако трябва да бъда откровен, тук някъде още ме боли”, сподели Айххорн, който е голям любител на футбола.

За да замаже положението в разговора се включи другият гост – героят от САЩ-94 Красимир Балъков, който удари рамо на немците.

„За кого ще съм? Малко съм раздвоен, тъй като бях 5 години в Португалия, после 10 в Германия. Но пък, който и да бие, ще бъда щастлив. Е, разбира се, пред посланика трябва да държим на Германия, няма как”, обясни Балъков през смях. В крайна сметка германците победиха с 4:2, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече