Пената сърдит на Стоичков заради рекламата с лафовете му

0

Треньор №1 Димитър Пенев се нацупил, че крилатите му лафове се използват от Христо Стоичков в рекламата на един от букмейкърите, узна Zasada.

Ицата се появява в ефир всяка вечер по време на мачовете и предаванията за Евро 2020. В единия клип, където участва и известният актьор Славчо Пеев, Камата пресъздава телефонен разговор с въображаемия „чичо Митко”. Там вкарва в употреба негови крилати фрази като „тея двамата и оня третия…”. Бай Пенчо смятал, че има авторски права върху този лаф, за чието използване даже не го попитали.

В клипа Христо Стоичков провежда телефонен разговор с „чичо Митко”, както е известен Стратега от Мировяне. Темата е залагания на мачове от европейското първенство. „Да, чичо Митко, тея двамата и оня третия. Кой? Слушай, чичо Митко, 20 на 20 е като 4-4-2 – 20 лева и още 20 лева бонус за следващ мач.

Не, няма го Гошо Вратарчето!

Айде…”, нарежда Камата по телефона.
Пената веднага се разпознал като събеседника, който е от другата страна на линията. И се намръщил, тъй като не бил дори уведомен, че ще си слуша приказките по телевизията. Отделно смятал, че Ицо го бъзика по този начин.
Именно на Димитър Пенев принадлежи прочутата реплика, която впоследствие „Господари на ефира” разнасяха дълго и широко по телевизията. Чичо Митко я изстреля пред репортерката на БНТ Антония Близнакова след мача с Албания (1:1) в Тирана през есента на 2007 г. Изявлението му на пистата на стадион „Кемал Стафа” гласеше следното: „Закъснях да направя промените. Видя се влизането на тези двамата и следващия. Трябва да благодарим на Жоро Вратаря, че спаси още два гола…”.
„Тези двамата и следващия” всъщност бяха резервите Чавдар Янков, Благой Георгиев и Христо Йовов, които тогава Пената пусна през второто полувреме. „Жоро Вратаря” пък е известният вратар на „Славия” Георги Петков, който тогава пазеше в „Левски”. „Господарите” се лепнаха на умотворението на чичо Митко и дори го доразвиха като състав на националния отбор в следния вид: „Жоро Вратаря, тия двамата, ония двамата, среден опорен,

едни млади, оня от Враца, Барбуков

От Враца е лявото крило Мартин Петров, а под „Барбуков” се разбираше Димитър Бербатов, чиято фамилия Пената често бъркаше с тази на строителния предприемач от Русе.
„Уикенд” научи, че и тогавашната репортерка на БНТ Антония Близнакова не останала очарована от това да си чуе най-атрактивната част от интервюто с чичо Митко във въпросната реклама на Стоичков. Тони, която не е в телевизията от известно време насам и си има друга професия, смятала, че било редно поне да я уведомят. А доста зрители съжаляват, че Близнакова сега не е на европейското, тъй като умееше отлично да работи на терен и да взима интервюта от най-големите звезди и легенди. Отделно, че говори перфектно немски език и репортажите й за националния отбор на Германия бяха от най-висок стандарт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече