Йосиф Миладинов ще е знаменосец в Токио, заедно с Мария Гроздева

0

Плувецът Йосиф Миладинов ще бъде втори знаменосец на откриването на летните олимпийски игри в Токио, заедно с титуляря Мария Гроздева. Това заяви президентът на федерацията ни по плувни спортове Георги Аврамчев.

На свое заседание в началото на месеца Изпълнителният комитет на БОК определи Гроздева, за която това ще бъде седмо участие, за знаменосец на България. Организаторите на игрите в Токио обаче са пожелали всяка страна да бъде представена от двама знаменосци – мъж и жена. Поради това честта да носи българското знаме ще има и Миладинов.

Като очаквания от представянето, Аврамчев заяви, че се надява на присъствието на наши плувци минимум на финалите на две от дисциплините. И допълни, че има състезатели, като Йосиф, които не са се ваксинирали, тъй като не са пожелали. „Имаше една предварителна нагласа, че в Токио няма да се допускат състезатели без ваксина, за щастие това не се потвърди. Насила не можем да накараме никой да се ваксинира“, заяви Аврамчев.

Селекционерът Кристиян Минковски допълни: „Съставът от европейското първенство за юноши и девойки в Рим, както и олимпийският, са гаранция за успешен следващ олимпийски цикъл за игрите в Париж. И се надявам, че в навечерието на следващата олимпиада, ще застанем пред вас в по-голям състав.“

В делегацията ни за игрите влизат треньорите Кристиян Минковски и Николай Вакареев, и състезателите Антъни Иванов, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Диана Петкова и Любомир Епитропов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече