Левски свика общо събрание, Павел Колев официално напуска

0

Ръководството на футболен клуб Левски свика общо събрание на 31 август. На днешното заседание на Управителния и Надзорния съвет бе решено още от понеделник да бъде назначен временно изпълнителен директор на мястото на напускащия Павел Колев. Съобщено също бе, че са изчистени задълженията към бивши футболисти.

Сините са взели важно решение, касаещо името, цветовете и стадиона, които няма да могат да бъдат променяни без изричното съгласие на 9/10 от акционерите на клуба по футбол.

Колев заяви: “И миналата седмица имахме заседание на Управителния съвет. Обсъдихме дневния ред на Общото събрание. Решихме то да се проведе на 31 август, от 11.00 часа, в сектор “А” на паркинга на втория етаж. Второто, което обсъдихме беше кой ще изпълнява длъжността изпълнителен директор до 31 август, тъй като знаете, че моето 6-месечно предизвестие изтече на 4 юли и се очаква да бъда отписан от Агенцията по вписванията. Това по всяка вероятност ще се случи утре. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор. Така ще е до 31 август, когато се очаква да има промени в УС, които вече бяха анонсирани.

Всеки от членовете на УС може да изпълнява тази длъжност. Ако питате мен, Константин Баждеков е най-подготвен. Поел съм ангажимент и към клуба, и към Наско Сираков да помагам до Общото събрание. Ще осъществим плавен преход.

Що се отнася до финансите, горе-долу нещата ги знаете. Няма някаква съществена промяна. За първи път от година и половина можем да се обърнем спокойно назад и да кажем, че сме обслужили абсолютни всички споразумения с всички наши бивши футболисти, за да погасим задълженията си към тях. С много малки изключения такива футболисти вече няма, Левски може да гледа напред, да се очаква финализиране на по-широкото ни сътрудничество с Палмсбет и съответно да се гради. Имаме добра основа. Голяма част от заплатите на настоящите футболисти са изплатени. Все още има малки суми, които трябва да се изчистят, но в никакъв случай не е това, което беше.”, каза Павел Колев след сбирката, след което каза как сините ще направят така, че да е почти невъзможно да се стигне до промяната на името, цвета на екипите или стадиона.

Цвета на екипите, наименованието на клуба и стадионът няма да могат да бъдат променяни, ако 9/10 от акционерите не са съгласни.

Нямаме пречка да започнем първенството. Имаме достатъчен брой професионални футболисти. До края на деня те ще нараснат.

Тези 2,5 години си ги броя за 20. Случиха се неща, които някой едва ли е очаквал да се случат. Силно се съмнявам, че експертите са очаквали те да се случат.

За мен най-важното нещо е, че Левски все още го има. Това е истинско чудо и знаете на кого се дължи. Щом преминахме през това нещо, този клуб е неуязвим. Най-лошото нещо е зад гърба ни. Предполагам, че след сравнително кратко време Левски ще се върне там, където му е мястото. Този клуб притежава неизчерпаем вътрешен ресурс.

Цял свят видя, че привържениците на Левски са в състояние да помагат не само от трибуните, но и финансово. Те обаче искат нещо насреща. За мен бъдещето на клуба е добро”, допълни вече бившият изпълнителен директор на Левски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече