Миладинов: Не съм доволен, едва си изкарвах ръцете над водата

0

Йосиф Миладинов не успя да се пребори за медал във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио. Европейският вицешампион заяви, че не се е чувствал в перфектна кондиция и е разочарован, че не е подобрил личното си постижение. 

„Радвам се, че направих този финал, но очаквах малко повече в него. Осъзнавам какво постигнах. Щастлив съм, но има някаква част разочарование, че не успях да си подобря времето. Не ми е последно състезание, така че се надявам да го направя някой друг път“, каза Миладинов секунди след излизането си от басейна.

  • „Единственото, от което съм разочарован, е, че не можах да си направя времето – 50.90. Това ми беше единствената цел. Няма значение, че съм осми. За мен беше по-важно да си направя времето. Физически на края много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. По принцип си починах доста добре вчера, но не знам какво стана“, продължи българинът.

„Бях много мотивиран, психически бях супер, но не знам защо така се получи. Не мисля, че е толкова до опит, просто физически ми се отдаде по-трудно този път. Забавлявах се в началото на дистанцията, после към края ми стана малко по-тежичко. На края на първите 50 започнах да усещам физически, че нещо не е както трябва и накрая си показа с времето. Не мисля, че това, че съм по-млад, е проблем. Дори смятам, че по-бързо възстановявам“, каза още Миладинов.

Йосиф Миладинов, който е първият български плувец при мъжете с финал на Олимпийски игри, благодари за подкрепата от родината и дори се извини, че не е оправдал очакванията с по-добро класиране на финала.

„Искам да благодаря на всички, че от България имам такава огромна подкрепа. Не го очаквах. Може би някои хора са очаквали повече от мен и затова искам да им се извиня, че не успях да постигна повече. Явно физически не бях добре днес. Надявам се другият път да се представя по-добре“, каза пловдивчанинът.

Миладинов се готви в Швейцария, а именно швейцарецът Ное Понти се нареди трети с 50.74 секунди. 

„Плуването в Швейцария е много развито. Мисля, че се вижда с резултатите. Не случайно това момче стана трети с 50.7. Надявах се и аз да плувам около това време, но не успях“, заяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече