Мизерията на „Герена“ удари дъното! Сираков хвърля кърпата в „Левски“

0

Мизерията в „Левски“ вече е ударила дъното, научи „Уикенд“ от свой източник на „Герена“. Стигнало се е дотам, че заради финансовата криза дори и медикаментите от първа необходимост вече са на привършване. Повече от две седмици няма и възстановителни средства за футболистите, които трябвало да си ги купуват сами. Всичко това докарало шефа на „Левски“ Наско Сираков до пълно отчаяние. Сирака вече обмислял дали да не си подаде оставката на общото събрание на акционерите, което е насрочено за 31 август.

Върху Сирака в момента имало голям натиск от ултрасите от групировка „София – Запад“ да им прехвърли акциите на „Левски“ и да се маха. Става въпрос за най-малко 41% дял от футболния клуб. В момента „София – Запад“ държи други 10% от акциите чрез Националния клуб на привържениците, и

така ултрасите ще придобият мажоритарния дял от „Левски“

Друг е въпросът как въпросните фенове ще финансират отбора, и дали въобще имат пари за това начинание.
„Наско е под много сериозен натиск и вече му минава през ума да си ходи“, разправят на „Герена“. Още на първия мач за сезона срещу „Славия“ (1:2) цяла група ММА-бойци от „София – Запад“ пристигнали на стадиона с няколко луксозни джипа. Влезли във ВИП-ложата, където почнали да се разпореждат като у дома си. И то при положение, че част от тях дори нямали платени сезонни карти или билети. Никой не смеел да им каже нищо.

Сирака само стискал зъби и се правел на разсеян,

разказват очевидци от централната трибуна на „Георги Аспарухов“.
Наско вече се страхувал да не му се случи случка, подобна на тази със Стойчо Стоилов на „Армията“. Той беше нападнат и повален на земята от ултрасите от групировката „Енимълс“ след нулевото равенство срещу латвийския „Лепая“ от турнира за Лигата на конференциите. Наложи се полицаите да го влачат паднал, а само ден по-късно Стоилов се оттегли от поста. Твърди се, че Наско вече е получил заплахи, че може да го сполети същата съдба. Сираков веднъж

вече си подаде оставката заради „София – Запад“

Това стана през 2013 г., когато ултрасите съблякоха гол доведения от него кандидат за треньор на сините Ивайло Петев. Наско не можа да преживее подобно унижение и още същия ден напусна „Левски“. Сега синият шеф очаквал подобна акция срещу себе си, под предлог, че отборът не върви. Сините почнаха новия сезон с две загуби от „Славия“ на „Герена“ и срещу „Ботев“ във Враца, и са на опашката в класирането. Отделно ултрасите вече открито обвиняват Сираков, че през последния сезон е харчил безогледно парите, които привържениците на „Левски“ събираха като дарения за закъсалия финансово футболен клуб.


Единствената надежда на Наско била да стабилизира „Левски“ чрез очаквания договор за спонсорство с хазартния оператор „Палмсбет“, след като пропадна вариантът с британеца Джоузеф Диксън. Контрактът обаче все още се бави, въпреки че от месец и половина сините шефове уверяват, че ще бъде подписан „до края на седмицата“. Сега Сираков разправял, че парите ще дойдат до 31 август. Ако това стане, Наско можело и да остане като собственик и шеф на „Левски“, стига да удържи на натиска от „София – Запад“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече