Димитър Илиев: Много сме далеч от класата на Копенхаген

0

Най-изявеният сред лидерите на Локомотив (Пловдив) – Димитър Илиев говори след отпадането на тима от Лигата на конференциите. Пловдивчани допуснаха поражения с 2:4 от Копенхаген като гост и с 3:5 общ резултат напуснаха евротурнирите. Капитанът смята, че отборът е далеч от класата на датския гранд. Той сподели, че е бил впечатлен от движението и индивидуалната класа на съперника и призна, че Локомотив не е имал шанс.

„Видя се, че сме много далеч от класата на Копенхаген. Трябва да сме честни. Отбор, който много ме впечатли с движение и индивидуална класа. Ние ги улеснихме, защото не играхме със самочувствие. Отбор са, който атакува и не успяхме да се възползваме от празните пространства. Почнахме по най-лошия начин второто полувреме, а в края на първата част се отпуснахме и ни вкараха. Всеки даде всичко от себе си. На този етап не сме готови да се борим с отбор като Копенхаген. Още с първата атака удариха греда. Видя се, че са изключително агресивни. Доста лесни голове допуснахме. През цялото време ни натискаха. Имаха и още положения, докато ние не създадохме достатъчно. Силите ни стигнаха дотук. Трябва да напуснем с високо вдигната глава. Представянето ни е достойно. Взимаме си нужните поуки. Безценен опит в турнирите, надявам се да продължим да трупаме опит. Със сигурност най-важното е да показваме повече от играта, която показваме на „Лаута“. Правим силни мачове вкъщи. Взимаме аванс. Можехме да влезем в този мач с аванс, но като отидем да гостуваме не можем да се отпуснем и да покажем тази игра, която показваме вкъщи. Това е удоволствието от футбола. Бяхме позабравили тази атмосфера. 

 Миналогодишното участие мина пред празни трибуни. Такива мачове за отбор като нас не се играят често. Трябваше да се насладим. Трябваше да накараме Копенхаген да греши, но ще се повторя. Мачът беше показателен. Не ни дадоха шанс, че можем да продължим нататък. Трудно е да се настроим за българското първенство. Виждате каква атмосфера. Започнахме колебливо у нас. Нямаме точки и отиваме на негостоприемен стадион във Варна. Надявам се да се възстановим и да наваксаме точките. Трябва да се концентриране и вече да печелим точки“, каза още Димитър Илиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече