Отиваме на купо-о-н! Каратистката Ивет хукнала по дискотеки преди игрите

0

Тинейджърските влечения без малко да провалят олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова. Миналата година в разгара на подготовката за игрите в Токио храбрата девойка от Долна Митрополия залитнала по дискотеките и нощния живот, които за малко да провалят талантливата спортистка.

21-годишната каратистка сама признава, че е в такъв етап от живота си, в който много ѝ се живее и иска да се забавлява с приятелите. Твърди се, че дори се е стигнало до остър скандал с треньора ѝ Ангел Ленков, който в крайна сметка я хванал за ушите и я върнал към здравите тренировки в залата, пише „Уикенд“.

„Треньорът ми се скара и осъзнах, че ако искам да постигна нещо, всичко това трябва да отиде на заден план”, казва Ивет в месеците преди олимпиадата.

Така след над 200 медала от състезания Ивет Горанова едва на 21 г. стига до най-голямото си постижение. Златният медал на нашенката се оказва по-особено отличие – Ивет ще е последната олимпийска шампионка в каратето, тъй като този спорт отпада от програмата на игрите.

Пред нея обаче все още има доста години в спорта и на хоризонта са нови медали от световни и европейски първенства. Горанова планира да кандидатства в академията на МВР, а ако след края на кариерата си остане в спорта, да бъде треньор.

За бойната натура на Ивет се знае още от детството ѝ. Като малка в училище дори ступвала съученици.

„Понякога съм се сбивала, но с годините се научих да избягвам подобни ситуации”, споделя шампионката, която всички в спорта описват като добро и лъчезарно момиче.

Въпреки това първото ѝ занимание в детските години е далеч по-леко – народни танци. По думите ѝ те са помогнали за движението на краката, което е възлово в каратето. „Започнах да тренирам карате заедно със сестра ми. Стана случайно, но после се оказа, че това е моят спорт. Винаги са ми допадали бойните спортове”, казва Горанова за първите стъпки в спорното училище в Плевен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече