Хванаха за втори път с допинг български щангист

0

Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) съобщи днес, че след извършен на 1 юли 2021 г. в България извънсъстезателен внезапен допинг тест в пробата на щангиста Юндер Бейтула са открити забранени хормони на човешкия растеж, предаде БГНЕС.

Спортистът е уведомен за случая и за временното спиране на състезателните му права, въз основа и на инцидента, при който той не е бил открит за допинг проверка на 29 декември 2020 г. Бейтула има право да поиска анализ на проба Б и ако не приеме последствията, предвидени от IWF, ще може да поиска изслушване. Юндер вече бе наказан веднъж за наличието на забранени стероиди в негова проба и изтърпя две годишно наказание от 2013 до 2015 г.

„Бейтула бе освободен от лагера на националния отбор на България на 2 юни т.г, а от 11 юни е със спрени права заради това, че не е бил открит за допинг тест, съобразно правилата на Международната федерация. В настоящия случай отговорност за евентуална употреба на забранени вещества носи лично състезателят. БФВТ продължава политиката си на нулева толерантност към употребата на допинг и ще се съобрази с решението на проверяващите и на Международната федерация,“ заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече