Станимир Стоилов: Имам титулярен състав в главата си

0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че няма проблеми с контузени играчи преди повторния си дебют начело на тима. „Сините“ гостуват утре от 21:00 часа на Локомотив (Пловдив), а мачът ще предаваме пряко по „Хоризонт“ и Радио Пловдив. Преди днешната тренировка Стоилов говори пред медиите и заяви, че Левски и Локомотив са задължени да намерят победната си форма.

„До този момент нямаме играчи с проблеми, всички са здрави, естествено, някои от тях се връщат след травми, други не са в толкова добро функционално състояние, но всички са здрави и готови за мача. Кордоба не може да бъде заявен за мача, надяваме се за другата седмица. Другите играчи имат право да вземат участие в мача. Общо-взето в главата ми има състав, който мисля, че ще започне срещата. Не само Ники и Боби Цонев, големият проблем, е, че нямахме възможност да работим с централните защитници. Няма никакво напрежение в мен, има тръпка Левски да побеждава. Играта на отбора във фаза защита на този етап куца значително. Проблемите трябва да ги лиши колективът, не могат да ги решат един или двама играчи. Локомотив показа в последните години сериозно израстване, играят добър футбол. Чест прави на техния собственик, че застана и зад предишния треньор, и зад сегашния и тази негова упоритост и вяра в треньорите даде резултати. За мен винаги е било удоволствие да гостувам в Пловдив и по-специално на Локомотив. Двата отбора са задължени да играят футбол.

По принцип в момента нямаме идея да търсим нови играчи, ако изпадне нещо като решение и преценим, че трябва да се подсилим в някои зони, ще решаваме навреме. Анисе го познавам отлично като играч, бил е мой футболист, направи отлична кариера, но търся нещо, което да реши бъдещето на Левски. Основният и най-важен мотив за освобождаването на скаутското звено е финансовият, нямаме никакви възможности. Аз трябва да взимам решения, които са в полза на Левски. Предстоят още такива решения, има редуциране на бюджета и в ДЮШ, за да се оптимизират нещата. Имахме разговори с шефа на школата(Йончо Арсов) по организацията и финансовите въпроси, в нито един момент не сме поставяли под въпрос неговите качества, след като казваме, че има добри млади играчи, включително и в първия отбор. Левски има добри млади играчи, които трябва да бъдат дообучени и развити.

Ако очаквах розови сънища, много по-рано можех да се завърна, когато тук имаше реки от финансиране. Сега това, което оставих преди 13 години като база, го заварвам в по-лош вариант“, каза Стоилов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече