Европейските шампиони Георги и Владимир: Тези медали са за целия ни екип, на злато се спи най- удобно

0

Георги Стоянов и Владимир Коточев донесоха първата за България европейска титла при подрастващите в акробатиката. Състезателите  на клуб по спортна акробатика „Бургас“ спечелиха безапелационно финала във вида „двойки мъже“, възраст 11-17 години на първенството на Стария континент за юноши и девойки, което се проведе в италианския град Пезаро.

Освен това българите записаха още два финала във видовете „двойки жени“. При 12-19 годишните Полин Петрова и Еванджелин Ясмин Михайлова се наредиха на 7-мо място.

Това е и позицията във финала на двойката ни жени 11-17 години – Магдалена Тодорова и Елена Хинкова.

„Доста тежи този медал. Заслужаваше си целият труд, който положихме. Много се радвам за успеха, който постигнахме. Мечтата ни беше просто да се качим на подиума, без значение на кое място ще сме, но стъпихме на най-високото. Съчетанието по музиката на Майкъл Джаксън ни е най-любимо. Изключително сме щастливи, че показахме него във финала. Знаехме, че с него имаме много по-голям шанс за медал. “, сподели при завръщането си Георги Стоянов.

„Победа – това се вижда от най-високото стъпало на стълбичката. Мачкаш всички и си горд със себе си. Много е хубаво. Следващата ни цел ще е да си запазим златото,  колкото можем. Съчетанието, което изиграхме във финала е поставено от Пламена Зайкова и го отработихме с Иван Карастоянов. Зад нас r;d голям екип, не са едн или двама души. Медалите ги посвещаваме на целият екип – треньори, на хората, които ни подкрепят, на всички близки и най-вече на нас самите. Първата вечер, си сложих медала под възглавницата, защото на злато се спи най-удобно “, добави Владимир Коточев.

„От диванчето, докато ги гледах от страни видях най-хубавото – първото място. Трудно е да гледаш от страни. Емоцията е доста голяма. В подготовката трудно ни беше по време на карантините. Трудно беше да тренираме в домашни условия. Последваха няколко контузии. Добре, че бързо отшумяха и всичко е наред. Успяхме“, допълни треньорката им Камелия Борисова, която беше с тях в Пезаро.

„Доста вълнуващо и притеснено ми беше пред телевизора. Винаги сме до тях на състезание. На голям форум не можем да отидем целия екип. Надявахме се всичко да изпълнят перфектно. Знаехме, че ако това стане, те имат реален шанс да влязат в тройката. След изиграването бяхме абсолютно сигурни, че те са нашите шампиони“, сподели другият им наставник Мария Желева, която ги подкрепяше тук в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече