Борислав Михайлов остава начело на българския футбол

0

Борислав Михайлов остава начело на Българския футболен съюз.

Досегашният президент получи 241 гласа, а Димитър Бербатов е взел 230 вота. Христо Порточанов получи осем гласа. Трима от делегатите на извънредния конгрес в НДК не са гласували, а една бюлетина е била невалидна. Михайлов е президент на футболната централа от 16 години.

Преброяването продължи по-дълго от очакваното, а гласуването приключи около 16:00 часа. Михайлов постигна и първа победа на президентските избори в БФС по толкова инфарктен начин, след като досега убедително печелеше на предишните конгреси за избор на ново ръководство.

Шестима кандидати за президент на Българския футболен съюз бяха допуснати след прекратяването на мандата на Михайлов по-рано по време на конгреса – Михайлов, Бербатов, Христо Христов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. Христов и Захариев се отказаха още при десетминутните им изказвания, а Дражев при самото гласуване.

„Благодаря отново за вашето доверие. Днес пред погледа на цяла България, на всички вас, на представителите на УЕФА и ФИФА, които сами казаха, че по-прозрачен конгрес не са виждали“, бяха първите думи на Михайлов след победата.

„Още веднъж се доказа, че БФС никога не е подценявал и не е неглижирал демократичния избор и не го е манипулирал. Благодаря за оказаното ми доверие. След очевидно доста целенасочената и тежка кампания, доста неприятнотп лице на конгреса и на залата стигнахте до вашия избор, за което съм много благодарен. Промяна ще има със сигурност. Аз съм благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира“, каза още новият-стар президент на БФС.

„От резултата съм изненадан, конгресът мина като конгрес. Неприятен за мен резултат. Има спорове или дали да има балотаж, но те обявиха, че е спечелил – трима не са гласували от 480 делегати“, сподели Христо Порточанов.

От екипа на Бербатов са поискали балотаж, тъй като смята, че при хипотетично изравнени гласове, няма да има мнозинство. Бившият национал е поздравил Михайлов за победата, като е имало диалог относно тримата делегати, които в крайна сметка не дадоха своите гласове.

След гласуването от Конгреса стана ясен състава на новия Изпълком на БФС. Новите лица са четири – Кметът на Велико Търново Данаил Панов, бизнесменът Веселин Балевски, собственикът на Локомотив (София) Иван Василев и изпълнителният директор на “Национална спортна база”. От предишния състав отпадат Венцеслав Стефанов, Валентин Михов, Панайот Рейзи и Петър Величков. 

Ето съставът на изпълкома
Борислав Михайлов
Камен Костадинов
Михаил Статев
Михаил Касабов
Йордан Лечков
Спас Русев
Емил Костадинов
Кирил Домусчиев
Данаил Панов
Румян Вълков
Димитър Георгиев
Веселин Балевски
Атанас Фурнаджиев
Иван Василев
Пламен Манолов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече