Стоичков се среща онлайн с деца с диабет

0

На 15 ноември ще се проведе мотивационна среща между най-успешния футболист на България за всички времена Христо Стоичков и деца и младежи, диагностицирани с диабет Тип 1.

На 14 ноември всяка година се отбелязва Световния ден за борба със захарния диабет. През тази година се навършват и 100 години от откриването на инсулина – през 1921 г. младият канадски хирург д-р Фредерик Бантинг и неговият асистент д-р Чарлс Бест откриват как да бъде изолиран инсулин, за да се добавя в организма като лекарство.

По повод Световния ден и годишнината, на 15 ноември от 17.00 до 17.30 ч. асоциация „Докосни дъгата“ и издателство „Софтпрес“ организират мотивационна среща между най-успешния футболист на България за всички времена Христо Стоичков и деца, и младежи, диагностицирани с диабет Тип 1.

На срещата ще присъстват над 30 деца, младежи и техните родители. Основна цел на инициативата е момчетата и момичетата да бъдат мотивирани да се хранят здравословно, да водят активен начин на живот и да получат отличния пример на Стоичков с амбиция да преследват целите си и да растат като активни и качествени членове на обществото ни.

Събитието ще се проведе в онлайн формат поради пандемията от коронавирус и с оглед спазването на противоепидемичните мерки в страната.

По време на срещата децата ще задават на Камата въпроси относно книгите „Христо Стоичков. Историята“ и „Историята на Стоичков за деца“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече