Киряков лови мрени за Никулден (Джобният юнак клечи на Янтра с треньора на „Лудогорец”)

0

Героят от САЩ-94 Илиян Киряков се е превърнал на снабдител с риба за Никулден, научи „Уикенд”. Кирячето обикалял всеки ден по река Янтра в родното си село Лесичери, ловял бели мрени и снабдявал с улов съселяните си. Пари не им взимал, най-много в замяна шише ракия, вино или някаква друга домашна благинка. Белите мрени не са много вкусни за ядене, тъй като имат доста кости.

Киряка обаче имал специална рецепта, но която се правят костеливите, но иначе пък едри риби. За себе си бил отделил никулденски шаран, уловен по-рано тази година, който кротувал във фризера му.

Киряка в момента трудно свързва двата края, разправят лесичерци. До миналата година той беше помощник-треньор в „Етър”, откъдето още имал да получава пари. Хващал се на работа в различни фирми, сега бил в цех за производство на дезинфектанти. Изкарвал по някой лев и като делегат на мачовете от трета и четвърта лига. В свободното си време ходел за риба, както и на лов с местната дружинка. В риболова пръв партньор му бил треньорът на „Лудогорец” Станислав Генчев, който е от Дебелец.

На Кирячето не му провървя много в живота, но джобният юначага не се е предал. Той загуби много пари в една финансова пирамида, която погълна повече пари, изкарани от него в Испания, Шотландия, Кипър и от САЩ-94. Приятели също го завлякоха със солидни суми, а други самият той пропиля на комар. Все пак Киряка е щастлив с двете си деца от втората си жена Светла, които вече са тийнейджъри, а синът му Илиян – младши дори играе в школата на „Етър”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече