Гонзо се махнал заради навлека на Крушарски (Вътрешни интриги довели до развода на „Лаута“)

0

Вътрешни дрязги и интриги са в дъното на неочаквания развод между Георги Иванов – Гонзо и „Локомотив“ (Пд), научи „Уикенд”. Спортният директор Гонзо напусна „Лаута“ с обяснението, че има разногласия със собственика Христо Крушарски. Ябълката на раздора между тях се оказва новоназначеният от Крушата директор Лъчезар Вълканов, който за има-няма две седмици се натрапил в работата около отбора и скъсал нервите на Гонзо, разкри наш източник от „Лаута“.  

Въпросният Вълканов стана член на управителния съвет на „Локомотив“ (Пд) в края на миналия месец. Той е представител на колекторска фирма, която се явява партньор на боса Христо Крушарски в издръжката на пловдивския клуб. Крушата дължи тлъста сума на бирниците и по тази причина техният човек Вълканов получил ръководен пост на „Лаута“.


Само че новоизлюпеният шеф от първия ден прекалил с правомощията си и взел да си вре носа в работата на спортно-техническия щаб.


Твърди се, че Вълканов имал тапия за фитнес-инструктор. И по тази причина не само давал акъл за физическата подготовка на футболистите, ами направо се набутал той да я води. Гонзо останал втрещен от нахалния натрапник, но думата му не се чувала. „Всеки помага с каквото може”, измъкнал се Крушарски.

Истината е, че от фитнес инструктор до специалист по кондиционни тренировки във футбола има разлика от земята до небето. За първото можеш да минеш най-обикновен курс, докато за другото се иска години следване за висше образование. „Тук не тренираме културисти, а футболисти. Загубена работа“, тюхкал се Георги Иванов през последната седмица.


Вмешателството на Лъчезар Вълканов обаче не стигало дотук. Фитнесджията дори си позволявал да нарежда кой да играе в титулярния състав. По принцип за тази работа отговаря старши треньорът Александър Тунчев, който обаче си траел, за да му е мирна главата. Отделно, че от доста време насам двамата с Гонзо се гледат на криво. Говори се, че Иванов е набрал здраво на Туната, защото бил голям послушко и постоянно се мазнел на баш боса Крушарски.


На „Лаута“ е публична тайна, че белокосият бизнесмен обича точно такива покорни служители. За сметка на това не може да трае влиятелни фигури в „Локомотив“ (Пд). Такъв например беше Мартин Камбуров, с когото преди време Крушата се изпокара, и го принуди да се махне. Заслужил локомотивец и сносен треньор като Христо Колев – Бащата пък бе понижен да се занимава с дечурлигата.


Сега Гонзо става поредната знакова фигура, която си тръгва заради скандали с Крушарски. Търпението на Георги Иванов се изчерпало и заради лъжливи обещания за сина му Александър. Младият нападател започна да тренира в първия отбор. През лятото от „Славия“ поискаха сина на Гонзо, за да му дадат шанс за развитие, но Крушарски решил да го остави на „Лаута“ с обещания, че ще играе по-често. В началото на сезона Алекс Иванов записа рехави минути в игра, след което го низвергнаха и не помириса терен с месеци.  
Чашата преляла в последния мач срещу „Славия“ (1:1), когато треньорът Тунчев пуснал като смяна 15-годишния Иван Сулев, а синът на Гонзо останал да търка пейката. Според Иванов това било по нареждане на Крушарски, на когото обаче нямало как да държи сметка като собственик. На всички обвинения и въпроси за управлението на клуба Крушата отвръщал самодоволно: „Корабът си има капитан – и това съм аз!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече