Уорън Фийни къркал повече от помощника си (Пиянките искат 250 000 лева неустойка)

0

Смайващи алкохолни зависимости излязоха на бял свят, след като „Пирин” (Благоевград) изгони двамата си британски треньори Уорън Фийни и Шон Макарти. Оказа се, че Макарти неправилно е бил считан за пиянде №1 в клуба, след като полицията го спипа да шофира с 2,74 промила спирт в кръвта. „Фийни къркаше повече от него”, разправят в местните футболни среди.

Както се разбра, ирландецът Фийни и уелсецът Макарти се научили да пият българска домашна ракия. Поръчвали си я чрез служители на футболния клуб, като условието било да бъде от високия алкохолен градус. Говори се, че двамата често препускали с колите си по улиците на Благоевград, и дори били засичани няколко пъти от полицаи. Зад волана най-често стоял Уорън Фийни. Само че ченгетата патриотично си затваряли очите, докато не станала белята с Макарти. 54-годишният помощник-треньор помля БМВ с двама души на пътя и беше арестуван. Шефовете на „Пирин” го изхвърлиха на момента, а малко по-късно биха шута и на Уорън Фийни. Наследи ги местният тандем Петър Михтарски – Радослав Митревски, които пожънаха боево равенство 1:1 срещу мераклиите за шампионската титла от ЦСКА, пише „Уикенд“.


В момента обаче в „Пирин” се чудят как да се отърват от Фийни и Макарти. Ирландецът и помощникът му от Уелс настоявали да им бъде платена неустойка от 250 000 лева, колкото имал да получава до края на договора си. Формално при Макарти можело да се мине с дисциплинарно уволнение заради пиянщината, но с Фийни въпросът бил по-сериозен.

В момента шефовете на „Пирин” умуват кого да сложат за нов треньор. Единият вариант бил Александър Томаш заедно с екипа си. За него лобирал лично Димитър Бербатов. Томаш обаче се ослушвал дали няма да се оваканти мястото на Стойчо Младенов в ЦСКА. Възможно е да бъде избран по-евтин вариант, при който Петър Михтарски ще бъде спортен директор, а Радослав Митревски – треньор. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече