Слави Бинев: Ще направя и невъзможното да класираме състезатели на Игрите в Париж

0

„Ще направя и невъзможното да класираме състезатели на олимпийските игри в Париж“, това заяви специално за БНР президентът на БФ по таекуондо (олимпийска версия) Слави Бинев.

През 2021 една точка раздели Владимир Далаклиев от спечелването на квота за Игрите в Токио. По време на европейската олимпийска квалификация, която се проведе в София и предшестваше Олимпиадата в Япония, Далаклиев загуби в последните секунди срещата, която щеше да му донесе така желаната виза.

„Този път няма да допусна грешки и няма да разчитаме на случайности. Оптимизмът, който винаги съм хранел, този път няма да бъде водещ при мен, а рационализмът. Няма да казвам какви мерки ще предприемем по въпроса, но ви гарантирам на 100 процента, че ще имаме хора на Олимпиадата. Състезателите, на които ще разчитаме, за да изпълнят тази задача са братята Богданови, Даниел Ладжев, Денис Димитров Божидар Аврамов, братята Джорджеви, Кристиян Златев. При дамите ще е малко по-сложно. При тях ще изчакам да видя какво ще се случи на световното първенство за юноши. След това ще взема най-правилното решение. За нас е много важно да разчитаме на състезатели, които няма да правят никакви компромиси със здравето си. Преборването или класирането през ранглистата означава, че ти трябва влезеш в тази битка абсолютно здрав и не трябва имаш и минимални травми, които да те разколебават“, допълни Бинев.

„През 2021 нашите състезатели наистина дадоха всичко от себе си. По време на европейската олимпийска квалификация, която за нас беше най-важната, те направиха всичко за да вземат квоти. Влади се размина с една точка в последната секунда. На Дани Ладжев не му стигна много малко за да влезе в световния елит. Ние нямаме ресурс да поддържаме резерви. Това е може би нашият най-голям проблем, който трябва да елиминираме на всяка цена през следващата година“, допълни Слави Бинев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече