Наско преметнал Мъри с парите в „Левски“ (На „Герена“ бавят заплатите с по два месеца)

0

Треньорът на „Левски“ Мъри Стоилов се е оказал извозен от обещанията на собственика Наско Сираков, научи „Уикенд“. 54-годишният хасковлия работи трети месец на „Герена“, без да е взел и пукнат лев от обещаните му 30 хилядарки на месец. Стоилов се съгласил да води сините срещу устна гаранция от Сирака, че парите няма да се бавят. Но вече си скубел косите защо се вързал на празни обещания.

Мъри Стоилов пое „Левски“ в началото на септември, когато сините бяха на опашката в класирането и ядяха бой където ги пипнат. Дотук ги вдигна до шесто място и отборът заигра доста по-грамотно. За да се ангажира с отбора, той беше поставил условие футболистите, треньорите и служителите на „Герена“ да си взимат редовно заплатите. Точно тогава в „Левски“ влезе нов спонсор и Наско обещал, че парите повече няма да се бавят. Само че това обещание се оказа кьорфишек. В момента

футболистите чакат по две заплати, някои и повече

А Мъри работел безплатно, само срещу голи обещания, че ще му бъде платено някой ден.

Засега и да се намерят някакви пари, те ще отидат за погасяване на задължения към предишния треньор Петър Хубчев и помощниците му, както и за бившия футболист Насиру Мохамед. Хубчев и екипът му имат да получават 800 000 лева, от които 300 хилядарки трябва да им се платят до края на годината на базата на подписано споразумение.

А ганаецът Мохамед трябва да вземе 395 000 евро накуп. Ако не оправи двата борча до края на годината, „Левски“ ще бъде одрусан с жестока глоба. Може да му бъдат отнети точки и дори да остане без професионален лиценз. Отделно са дълговете към НАП, където всеки месец сините трябва да плащат по над 140 000 лева. Твърди се, че и там имало забавяне.

„Левски“ е полумъртъв финансово и полужив игрово,

отрони тъжно Мъри Стоилов по този повод. На него вече взело да му писва от цялата история, макар че на поне на сегашния етап не възнамерявал да хвърля кърпата. Той обаче гледал Сирака накриво, когато се засичали на „Герена“. И разправял пред близките, че се чувства подведен, и изобщо нямало да се захване с „Левски“, ако знаел, че мизерията в клуба ще продължи. Надеждите в синия лагер са, че съвсем скоро една от големите фирми за бързи кредити ще стане спонсор на отбора, за да го вади от калта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече