ФИФА обеща милиони на федерациите при Мондиал на 2 години

0

ФИФА обеща да осигури допълнителни 19 млн. долара на всеки четири години за всяка от 211-те си членки на асоциации, ако Международната футболна централа успее в опитите си да провежда световно първенство на всеки две години.

Управляващото звено проведе виртуална среща, за да обсъди противоречивите си планове за организиране на Мондиал на всеки две години вместо в традиционния четиригодишен цикъл, като част от нов международен календар за срещи за периода отвъд 2024. Икономическите аргументи за плана не бяха публично обявени, но ФИФА ще се надява цифрите поне да убедят по-малките нации да подкрепят идеята. Ако световното се провежда на всеки две години, независим доклад от учени на пазари в Нилсен изчисли, че около 4.4 млрд. долара от допълнителни приходи ще бъдат генерирани през следващите четири години.

Докладът предположи още, че приходите от билети, медийни права и спонсорство за турнира с 48 отбора – тъй като Мондиалът ще стане с толкова тимове от 2026-а нататък, може да се увеличи от 7 млрд. долара до 11.4 млрд. долара, скок с над 60%. Създавайки „Фонд за солидарност“ от 3.5 млрд. долара в първите четири години на реформирания календар, ФИФА изчислява, че може да разпредели „около 16 млн. долара“ на всяка федерация за въпросния период. В добавка на това, Международната централа планира да увеличи финансирането чрез своята програма „ФИФА Напред“ с 3 млн. долара от настоящите 6 млн. долара до 9 млн. долара.

Доклад, поръчан от Европейската футболна централа (УЕФА) наскоро изчисли дефицит от между 2.5 и 3 млрд. евро за четири години за европейските федерации, ако ФИФА въведе официално противоречивия си план.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече